• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par K.Morberga stipendijām studentiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.08.2003., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78283

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Savienība mums ir kā bagāta, un tādēļ daudz aprunāta, līgava

Vēl šajā numurā

22.08.2003., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par K.Morberga stipendijām studentiem

Latvijas Universitāte (LU) ir nolēmusi, kam šogad piešķirt Kristapa Morberga stipendiju. Lielākā Latvijas augstskolu mecenāta stipendiju saņems 20 studenti pamatstudijās, 26 maģistranti un 2 citu augstskolu studenti. Vairums stipendiātu studē dabaszinātnes.

Šogad saņemt K.Morberga stipendiju vēlējās 77 studenti – 28 pamatstudijās un 47 maģistranti, bet vienu stipendiātu Rīgas Tehniskajā universitātē un J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā izraudzījās attiecīgā augstskola. Ar stipendijas saņēmēju sarakstu var iepazīties LU mājaslapā www.lu.lv.

Stipendijas komisijas priekšsēdētājs Mārcis Auziņš ir gandarīts par stipendiātiem: “Priecē tas, ka ir pieteikušies kandidāti ar lielu publikāciju bagāžu un izteiktu ievirzi uz pētniecisko darbu un zinātni. Tas ļauj cerēt, ka nākotnē akadēmiskajai saimei pievienosies jauni spēcīgi kolēģi.”

Pamatstudiju studentiem piešķir ikmēneša stipendiju Ls50, maģistrantiem – Ls75, bet doktorandiem — Ls100. Stipendijas maksās visu nākamo mācību gadu.

Stipendijas pasniegs LU jubilejas dienā 28.septembrī svinīgā Senāta sēdē. Septembrī stipendijas piešķir tikai pamatstudijās studējošajiem un bakalauriem, bet doktorandiem pieteikšanās stipendijām būs oktobrī.

Stipendijas izmaksu noteic K.Morberga testamentā paustā griba un LU Senāta 2001.gada 25.jūnijā apstiprinātais stipendijas nolikums.

Bez K.Morberga stipendijas Latvijas Universitātē ir vēl daudz citu mecenātu un stipendiju. Vairums stipendiju atalgo studentu centību un pētniecību, taču, piemēram, Edgara Andersona stipendija domāta invalīdiem un bāreņiem, bet Elvīras Palavas stipendija – latviskuma kopējiem.

Kristaps Morbergs ir lielākais LU mecenāts, dzimis 1844.gada 20.septembrī Bukaišu pagastā. Viņam piederēja seši nami Rīgā un vasarnīca Jūrmalā. Prāvu daļu bagātības Morbergs novēlēja LU, un to izmantoja gan talantīgu un trūcīgu studentu stipendijām, gan LU bibliotēkai.

LU preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!