• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nacionālās bibliotēkas grāmatu krātuves pārbūvi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.08.2003., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78284

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par apbalvojumiem iekšlietu darbiniekiem

Vēl šajā numurā

22.08.2003., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Nacionālās bibliotēkas grāmatu krātuves pārbūvi

Viena no Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) būvniecības projekta sastāvdaļām ir LNB grāmatu krātuves “Silakrogs” rekonstrukcija, kas tiks paveikta īsā laikā un jau no nākamā gada nodrošinās daudzu Latvijas grāmatniecības kultūrvēsturisko vērtību saglabāšanu piemērotos apstākļos. Šāda informācija tika sniegta Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta īstenošanas Uzraudzības padomes sēdē.

Grāmatu krātuve “Silakrogs” atrodas Rīgas rajona Ropažu pagastā, tajā jau pašlaik glabājas daļa no LNB fondiem. Rekonstrukcijas laikā paredzēts vēl vienu ēku piemērot grāmatu uzglabāšanas vajadzībām, ierīkojot atbilstošus plauktus, apkuri un ventilāciju. Tādā veidā tiks izglābtas daudzas vērtīgas grāmatas, kas pašlaik LNB fondos glabājas Rīgas centrā nepiemērotās telpās, kurās ir centrālapkure un krasas gaisa mitruma un temperatūras svārstības.

Grāmatu krātuves “Silakrogs” rekonstrukcija sākas 2003.gadā un tiks pabeigta jau 2004.gadā – tādējādi īsā laikā tiks nodrošinātas jaunas grāmatu uzglabāšanai piemērotas telpas par samērā nelieliem līdzekļiem. Ņemot vērā, ka LNB jaunās ēkas būvniecība tiek plānota jau vairāk nekā desmit gadu, bet grāmatniecības kultūrvēsturiskās vērtības joprojām atrodas nepiemērotos apstākļos, šis projekts, kura izmaksas nepārsniegs pusmiljonu latu, ļauj būtiski ietaupīt LNB jaunās ēkas būvniecībai paredzētos līdzekļus un samazināt jaunās bibliotēkas telpu platību.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta īstenošanas Uzraudzības padomes vadītājs finanšu ministrs Valdis Dombrovskis uzsver, kas grāmatu krātuves “Silakrogs” rekonstrukcijas projekts ir labs paraugs, kā bez liekas pompozitātes un ilgām pārrunām īsā laikā tiek realizēts ļoti nepieciešams projekts.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!