• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par budžeta ieņēmumu prognozi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.08.2003., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78294

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par fiskālo deficītu budžetā

Vēl šajā numurā

22.08.2003., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par budžeta ieņēmumu prognozi

Finanšu ministrija ir pabeigusi nākamā gada budžeta ieņēmumu prognozes pārskatīšanu.

Iesniegšanai valdībā tiek gatavota valsts budžeta ieņēmumu prognoze, kas palielināta par 25,1 miljonu latu. Kopā ar pašvaldību budžetu tā palielināta par 31,2 miljoniem latu.

Lai veiktu budžeta ieņēmumu prognozes pārskatīšanu, bija nepieciešami reāli pusgada ekonomiskās izaugsmes un nodokļu iekasējuma rādītāji, kas šobrīd liecina, ka ieņēmumus ir iespējams palielināt. Līdzšinējā budžeta ieņēmumu prognoze bija balstīta uz ekonomiskās izaugsmes tempiem šim gadam 5,5% un nākamajam 5,8% apmērā, tomēr jaunākie aprēķini liecina, ka ekonomika varētu attīstīties straujāk. Šogad iekšzemes kopprodukta pieaugumu prognozē 6,5%, bet 2004. gadā – 6,1% apmērā.

Budžeta ieņēmumu prognozi palielināt ļauj arī nodokļu iekasēšanas uzlabojums, piemēram, šā gada septiņu mēnešu VID administrēto nodokļu ieņēmumi par 10,7% pārsniedz pagājušā gada līmeni šajā pašā laika posmā.

Nākamajā gadā nodokļu ieņēmumus paredzēts palielināt uz uzņēmumu ienākuma nodokļa (4,1 miljons latu), akcīzes nodokļa (2,3 miljoni latu), sociālās apdrošināšanas iemaksu (15,7 miljoni latu), iedzīvotāju ienākuma (8,5 miljoni latu) un muitas nodokļa (0,6 miljoni latu) rēķina.

Pozitīvu iespaidu uz budžeta ieņēmumiem atstās arī ekonomiskās aktivitātes pieaugums, kas saistīts ar ES finanšu līdzekļu apguvi.

Jauno budžeta ieņēmumu prognozi plānots iesniegt apstiprināšanai valdībā 26.augustā. Paredzams, ka valdība varētu uzdot ministrijām sagatavot priekšlikumus šo papildu līdzekļu sadalei.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!