• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: Līdzjūtībā ANO ģenerālsekretāram Tiekoties ar Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas arhibīskapu Par situāciju pirms referenduma. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.08.2003., Nr. 116 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78299

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta instrukcija Nr.8

Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 28.maija instrukcijā Nr.3 "Ministru kabineta kārtības rullī noteikto dokumentu elektroniskās aprites kārtība"

Vēl šajā numurā

22.08.2003., Nr. 116

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

Līdzjūtībā ANO ģenerālsekretāram

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga trešdien, 20. augustā, nosūtīja vēstuli ANO ģenerālsekretāram Kofi Annanam, kurā pauž līdzjūtību sakarā ar traģisko notikumu 19. augustā Bagdādē, kura rezultātā gājuši bojā un ievainoti vairāki ANO darbinieki, tajā skaitā ANO speciālais pārstāvis Serdžu Vieira de Mellu.

Vēstulē prezidente raksta, ka Latvija ir dziļi šokēta par notikušo, un vērtē Irākas galvaspilsētā Bagdādē notikušo terora aktu pret ANO speciālo pārstāvi Serdžu Vieiru de Mellu un viņa vadītās pārstāvniecības darbiniekiem kā klaji naidīgu soli, kas ir vērsts pret Irākas tautu un starptautisko sabiedrību.

Valsts prezidenta preses dienests

Tiekoties ar Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas arhibīskapu

A01.JPG (16270 bytes)
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar tikās ar Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskapu Jāni Vanagu (attēlā).

Valsts prezidente uzrunāja arhibīskapu sakarā ar Latvijai būtisko 20. septembra tautas nobalsošanu par dalību Eiropas Savienībā. J.Vanags apliecināja, ka Latvijai nav citas alternatīvas kā būt pilntiesīgai Eiropas dalībniecei.

Sarunā abas puses pievērsās pašreizējam Doma baznīcas stāvoklim, kas rada nopietnas bažas. Arhibīskaps lūdza Valsts prezidentes iesaisti šīs problēmas risināšanā, un V.Vīķe-Freiberga piekrita apmeklēt Domu, lai izteiktu morālo atbalstu baznīcas remonta nepieciešamībai, jo gan prezidente, gan arhibīskaps bija vienisprātis par to, ka vēsturiskajam arhitektūras piemineklim ir sniedzama palīdzība. J.Vanags uzsvēra nepieciešamību valstij, pašvaldībai un baznīcai aktīvi sadarboties šī jautājuma risināšanā.

 

Par situāciju pirms referenduma

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga otrdien, 19. augustā, Rīgas pilī tikās ar LZS/LZP apvienības Saeimas frakcijas pārstāvjiem Ingrīdu Ūdri, Jāni Brigmani, Induli Emsi, Jāni Strazdiņu pēc frakcijas iniciatīvas, lai pārrunātu ES pirmsreferenduma situāciju un politisko spēku iespējas skaidrot savam elektorātam, ko Latvijas un konkrēto nozaru attīstībai sniegtu valsts dalība ES.

Valsts prezidente novēlēja apvienībai sarunās ar sabiedrību nodot skaidru ziņu par to, ka Latvijas laukiem ES piedāvās daudzas attīstības iespējas. Viņa sarunā atzīmēja, ka Latvija iestāšanās sarunu laikā ar ES lauksaimniecības nozarē ir panākusi daudzas izdevīgas pozīcijas, kuras pēc iestāšanās ES būtu arī panākamas. “Valdībai tas būs jānodrošina, tāpat kā subsīdiju izmaksa tiem zemniekiem, kuriem tās tika solītas par nelabvēlīgo dabas apstākļu nodarīto postu ražai,” sacīja V.Vīķe-Freiberga.

V.Vīķe-Freiberga pauda gandarījumu par to, ka Saeima ir plānojusi iesaistīties dažādos pasākumos pirmsreferenduma laikā, lai paustu savu nostāju un aicinātu sabiedrību aktīvi piedalīties tautas nobalsošanā. Šajā Latvijai izšķirošajā laikā ir jākonsolidē visi spēki, lai tiktu garantēts pozitīvs lēmums par Latviju ES, kas noteiks valsts ilgtermiņa attīstību, bija pārliecināti sarunas dalībnieki.

Apvienība informēja prezidenti par savu viedokli dažādos aktuālos valsts attīstības jautājumos.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!