• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vecāku atbildību bērnu uzraudzībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2003., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78365

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.7

Personu, kurām nepieciešama pašvaldības palīdzība dzīvokļa jautājumu risināšanā, reģistrācijas un pašvaldības palīdzības sniegšanas kārtība

Vēl šajā numurā

27.08.2003., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vecāku atbildību bērnu uzraudzībā

Lai apspriestu samilzušo bērnu traumatisma pieauguma problēmu, īpašu uzdevumu ministrs bērnu un ģimenes lietās Ainars Baštiks tikās ar Bērnu klīniskās slimnīcas direktoru Dzintaru Mozgi, Saeimas deputātu Aigaru Pētersonu un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas bērnu reanimatologu Pēteri Kļavu. Sarunā piedalījās arī Īpašu uzdevumu ministra bērnu un ģimenes lietās sekretariāta Bērnu tiesību aizsardzības nodaļas direktore Laila Rieksta-Riekstiņa un Juridiskā departamenta direktore Ilze Zute.

Pagājušās nedēļas traģiskais notikums ar nepilnus divus gadus veco puisēnu, kura rociņai pārbrauca vilciens, bērnu un ģimenes lietu ministram A.Baštikam vēlreiz izraisīja pārdomas par vecāku bezatbildību un tās traģiskajām sekām. Kad 2003.gada sākumā notika traģiskā nelaime, kuras rezultātā sadega četri mazi bērni, ministrs pauda savu viedokli par to, ka nepieciešams paredzēt vecāku atbildību gadījumos, kad bērni netiek uzraudzīti. Diemžēl toreiz žurnālistu un daļas sabiedrības reakcija uz šo ierosinājumu bija noraidoša.

Tikšanās laikā ministrs vēlreiz uzsvēra, ka gan tiem, kuri aizbildinās ar sociālekonomiskajām problēmām, gan tiem, kuri lieto alkoholu, gan tiem, kuriem vienkārši nekad nav laika, gan visai sabiedrībai ir jāsaprot, ka bērns ir vērtība.

Sarunas gaitā tika akcentēta nepieciešamība informēt vecākus un sabiedrību par bērna traumatisma profilaksi.

Īpašu uzdevumu ministra bērnu un ģimenes lietās sekretariāts uzskata, ka normatīvajos aktos būtu jāiestrādā normas, kas paredzētu vecāku atbildību gadījumos, kad bērni netiek uzraudzīti.

Tikšanās laikā ārsti atbalstīja šo Īpašu uzdevumu ministra bērnu un ģimenes lietās sekretariāta iniciatīvu, akcentējot nepieciešamību problēmas risināšanā iesaistīties visām valsts un pašvaldību institūcijām, kas nodarbojas ar bērnu tiesību aizsardzību.

Elija Ozoliņa, ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!