• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finansējumu un valsts aizsardzību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2003., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78368

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Informācijas sabiedrības biroju

Vēl šajā numurā

27.08.2003., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finansējumu un valsts aizsardzību

Aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis noraida Iekšlietu ministrijas parlamentārās sekretāres Lindas Mūrnieces sniegto informāciju, ka, informējot sabiedrību par priekšlikumu iekļaut Drošības policijas izdevumus to institūciju sarakstā, kuras tiek finansētas no aizsardzības budžeta, viņš būtu izpaudis klasificētu informāciju.

Aizsardzības ministrs norāda, ka ir stingri noteikts, kāda informācija uzskatāma par valsts noslēpumu: “Jautājumi, kas skar budžeta apspriešanu, nav uzskatāmi par klasificētiem, turklāt ar valsts aizsardzību saistītās finansējuma pozīcijas ir tikušas apspriestas neskaitāmās atklātās valdības un parlamenta sēdēs, tāpēc runāt par slepenības pakāpi šajā jautājumā nav iespējams,” uzskata Ģ. V. Kristovskis.

“Acīmredzot šāds pārsteidzīgs paziņojums radies L. Mūrnieces pieredzes trūkuma dēļs”, norāda Ģ. V. Kristovskis.

Aizsardzības finansējumā, kas ar likumu ir noteikts 2% apmērā no iekšzemes kopprodukta, ir iekļauti ne tikai Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku, bet arī citu valsts institūciju izdevumi. Šo izdevumu vidū 2004. gada budžeta projektā ir arī valsts aizsardzības funkciju veikšanai piešķirtie Iekšlietu ministrijas izdevumi Robežsardzes un citu struktūrvienību darba nodrošinājumam 18,2 miljonu latu vērtībā.

Airis Rikveilis, Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko  attiecību departamenta direktors

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!