• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijā jauni vēstnieki. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.2003., Nr. 117 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78380

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Būtu pareizi, ja mēs atteiktos no visām ambīcijām un kaislībām"

Vēl šajā numurā

27.08.2003., Nr. 117

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijā jauni vēstnieki

Vakar Valsts prezidentei akreditācijas vēstuli iesniedza Ķīnas Tautas Republikas vēstnieks Dzji Jaņči (Ji Yanchi)

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 26. augustā, Rīgas pilī saņēma akreditācijas vēstuli no Ķīnas Tautas Republikas (ĶTR) ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Dzji Jaņči (Ji Yanchi).

Uzrunājot vēstnieku, Valsts prezidente apliecināja, ka Latvijas un Ķīnas attiecības attīstās sekmīgi: “Latvija ir gandarīta, ka kopš neatkarības atjaunošanas Latvijai un Ķīnai ir izdevies pakāpeniski izveidot noturīgu divpusējo politisko un ekonomisko sadarbību. Spēcīgus impulsus mūsu valstu dialogā ir devušas abpusējās augstā līmeņa vizītes, it īpaši nesenais Ķīnas prezidenta Dzjana Dzemiņa Latvijas apmeklējums. Latvijai ir aktīva sadarbība gan ar Ķīnas centrālo valdību, gan ar pašvaldībām, gan atsevišķiem resoriem, mācību iestādēm vai organizācijām. Ar cerībām mēs raugāmies uz mūsu uzņēmējiem.”

V1.JPG (19025 bytes)
V2.JPG (19902 bytes)
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”
Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga un Ķīnas Tautas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Dzji Jaņči (augšējā attēlā); Vaira Vīķe–Freiberga un Izraēlas Valsts ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Garijs Korens

Vēstnieks apstiprināja, ka ĶTR gaida Latvijas prezidenti valsts vizītē Ķīnā, uzsverot, ka šāda vizīte dotu jaunu, spēcīgu impulsu abu valstu attiecībās, īpaši uzņēmējdarbības jomā. Ķīna ir apmierināta ar tempu, kādā pieaug abu valstu ekonomiskā sadarbība, bet tā saskatītu vēl lielāku potenciālu, ja Latvija kļūtu par ES dalībvalsti, sacīja Dz.Jaņči. Vizītes ietvaros būtu iespējams papildināt arī abu valstu līgumtiesisko bāzi.

Prezidente sarunā atzīmēja, ka Latvijai un Ķīnai ir labas attiecības kultūrā – notiek mākslinieku izstāžu apmaiņa, un Latvija priecātos šo sadarbību turpināt.

Vakar Valsts prezidentei akreditācijas vēstuli iesniedza Izraēlas Valsts vēstnieks Garijs Korens (Gary Koren)

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar Rīgas pilī saņēma akreditācijas vēstuli no Izraēlas ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Latvijā Garija Korena (Gary Koren).

Abas puses pauda ieinteresētību paplašināt jau esošo abu valstu sadarbības ietvaru politiskajā, ekonomiskajā, kultūras un izglītības līmenī. Vēstnieks pauda savu gatavību aktīvi iesaistīties tālāko ekonomisko sakaru stiprināšanā, un abas puses par vienu no interesantākajām kontaktu jomām minēja informātikas un augsto tehnoloģiju nozari. Runājot par aktivitātēm kultūrā, prezidente pauda savu prieku par Izraēlas meiteņu kora spožo uzstāšanos šovasar Latvijā meiteņu koru festivāla laikā. Vēstnieks savukārt sacīja, ka Izraēlā ļoti populārs ir koris “Ave Sol” un šogad par kultūras notikumu kļuvusi arī Latvijas Nacionālās operas viesošanās viņa valstī.

Valsts prezidente atzīmēja, ka ebreju kopiena Latvijā vēsturiski ir devusi ieguldījumu valsts stiprināšanā un arī šodien, “turpinot demokrātiskās valsts tradīcijas, Latvija garantē kultūrautonomijas tiesības savām tradicionālajām minoritātēm. Daudzi Latvijā dzimušie ir piedalījušies Izraēlas valsts izveidē un atstājuši savu spožu ieguldījumu pasaules zinātnē un kultūras mantojumā”.

Vēstnieks sacīja, ka Izraēlas valdība augstu novērtē Latvijas paveikto darbu 20. gadsimta vēstures traģisko notikumu apzināšanā, pieminēšanā un mācīšanā un ir pateicīga tiem cilvēkiem, kas holokausta laikā glāba ebrejus Latvijā. V.Vīķe-Freiberga informēja G.Korenu par Vēsturnieku komisijas ieguldījumu ebreju glābēju piemiņas vietu veidošanā. “20. gadsimts atstāja dziļas rētas mūsu abu tautu vēsturē. Latvijai arī ir svarīgi, lai valstiskās un nevalstiskās institūcijas turpinātu uzturēt aktīvo zinātnisko dialogu holokausta izpētē, piemiņā un sabiedrības izglītībā.”

Abas puses pārrunāja Tuvo Austrumu miera procesa gaitu. Prezidente, izsakot valsts nostāju, atzīmēja, ka “Latvija ir ieinteresēta Tuvo Austrumu miera procesa iniciatīvu veicināšanā. Esam pārliecināti, ka pastāvīga dialoga uzturēšana starp visām ieinteresētajām pusēm reģionā ir svarīga, lai neatlaidīgi un konsekventi īstenotu reģionam nepieciešamo stabilitāti un drošību. Vienlaikus Latvija ir pret jebkādiem vardarbības uzliesmojumiem, kad bojā iet cilvēki”.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!