• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par 2004.gada budžeta veidošanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.08.2003., Nr. 118 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78418

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par kravas termināļa izveidi Terehovā

Vēl šajā numurā

29.08.2003., Nr. 118

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par 2004.gada budžeta veidošanu

Trešdien, 27.augustā, notika Finanšu ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) sarunas par 2004.gada budžeta veidošanu, lai gatavotu Ministru kabineta un LPS 2004.gada domstarpību un vienošanās protokolu, kas tiek pievienots budžeta projektam, iesniedzot to Saeimā.

Finanšu ministrija informēja LPS par pašlaik paredzētajām pašvaldību nodokļu ieņēmumu prognozēm. Iedzīvotāju ienākuma nodokļa prognoze ir noteikta 281,2 miljoni latu, kas salīdzinājumā ar 2003.gada nodokļa plānu pieaug par 17,6%. Tā kā pašlaik vēl nav noslēgti vienošanās protokoli ar Rīgu, Ventspili un Liepāju, nav iespējams konkretizēt ieņēmumu prognozi pārējām pašvaldībām, kas iedzīvotāju ienākuma nodokli saņem caur Valsts kases sadales kontu. Paredzams, ka vienošanās protokoli ar trim lielajām pilsētām tiks noslēgti tuvāko nedēļu laikā.

Finanšu ministrija ir izsūtījusi visām pašvaldībām nekustamā īpašuma nodokļa 2004.gada ieņēmumu prognozi, kas tagad ar pašvaldībām tiek precizēta un saskaņota. Kopējā nekustamā īpašuma nodokļa prognoze 2004.gadam ir 43,5 miljoni latu. Izložu un azartspēļu nodoklis 2004.gadā tiek prognozēts 1,9 miljoni latu, bet iespējams, ka sadarbībā ar Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekciju šī prognoze tiks precizēta.

Budžeta likuma projektā paredzamās dotācijas pašvaldībām plānots saglabāt 2003.gada līmenī – 7,68 miljoni latu. Paredzamais mērķdotāciju apjoms pašvaldībām 2004.gadā varētu būt 139,6 miljoni latu, kas ir par 5 miljoniem vairāk nekā šogad.

Pašlaik 2004.gada pašvaldību aizņēmumu maksimālā apmēra pieaugums 2004.gadā ir paredzēts 15,28 miljoni latu, tai skaitā viens miljons latu pašvaldību finanšu stabilizācijas aizdevumiem. Pašvaldību sniegto galvojumu maksimālā apjoma pieaugums ir paredzēts tajā pašā līmenī kā 2003.gadā – 9 miljonu latu apmērā.

Pašvaldību pārstāvji sarunās izrādīja lielu interesi par iespējām pašvaldībām nākamgad saņemt līdzekļus no ES struktūrfondiem un nodrošināt to finansējumu un līdzfinansējumu. Finanšu ministrija norādīja, ka šim finansējumam iespējams izlietot gan dotācijām investīcijām paredzētos līdzekļus, gan pašvaldību aizņēmumus, gan arī līdzekļus, kas Finanšu ministrijas budžetā nākamgad kopumā būs atvēlēti ES fondu līdzekļu apguvei – 30,8 miljoni latu.

Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis uzsvēra, ka Finanšu ministrija ES struktūrfondu apguves un projektu finansēšanas mehānismus veidos maksimāli tādus, lai netiktu bremzēta līdzekļu apguve un projektu finansēšana. Tomēr primārais ES līdzekļu saņemšanai ir tādu projektu sagatavošana, kuru mērķi atbilst Latvijas Attīstības plānā noteiktajām prioritātēm, un šajā ziņā lielākā atbildība par projektu gatavošanu būs tieši pašvaldībām.

Lai Ministru kabineta un LPS 2004.gada domstarpību un vienošanās protokolu laikus izskatītu un apstiprinātu valdībā un LPS domes sēdē, nākamā Finanšu ministrijas un LPS tikšanās notiks jau pēc divām nedēļām, kurā būs iespējams detalizētāk diskutēt gan par nodokļu ieņēmumu prognozēm, gan pašvaldību finanšu nepieciešamību, gan dotāciju pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondam.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!