• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ziņu aiz ziņas, par domu aiz domas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.09.2003., Nr. 120 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78517

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par zviedru vēlmi radīt labāku Eiropu

Vēl šajā numurā

03.09.2003., Nr. 120

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ziņu aiz ziņas, par domu aiz domas

* Ārlietu ministre Sandra Kalniete: “Latviešu nacionālā rakstura īpatnība ir šaubīties, kritizēt, bet tad, kad pienāk brīdis izšķirties par kaut ko ļoti būtisku, tad parasti šī izšķiršanās pamatojas uz veselo saprātu.”

Pēc “DIENAS”

 

* Dzejnieks Knuts Skujenieks: “Balsošana pret ES būs spļaušana akā, no kuras mēs jau dzeram. Ja kāds uzskata, ka viņa ģimenes dārziņš ir svarīgāks par bērniem, par tautu, par valsti, tad var balsot pret. Tikai nevar gan zināt, kas pēc tam notiks ar viņa ģimenes dārziņu.”

Pēc “NEATKARĪGĀS RĪTA AVĪZES”

 

* LZA goda doktors Eduards Bruno Deksnis (Brisele): “Man liekas, ka muitas atcelšana uz ES iekšējām robežām būs viens no sāpīgākajiem triecieniem Latvijas muitas dienestam. Garā skaistā robeža ar Lietuvu, kur no muitas nodevām var celt skaistas mājas, tur būs slikti, būs bezdarbs, nebūs papildu ienākumu.”

Pēc “LAUKU AVĪZES”

 

* Nepietiekama skolēnu skaita dēļ ar jauno mācību gadu likvidētas divpadsmit Latvijas skolu: Daugavpils 2. pamatskola, Daugavpils 13. pirmsskolas izglītības iestāde, Ambeļu sākumskola Daugavpils rajonā, Ukru pamatskola Dobeles rajonā, Antūžu sākumskola un Viesītes pamatskola Jēkabpils rajonā, Jelgavas 2. pamatskola, Majoru pamatskolas filiāle ģimenes aprūpes centrā “Bulduri” Jūrmalā, Lādes pamatskola Limbažu rajonā, Lauderu pamatskola Ludzas rajonā, Ārdavas pamatskola Preiļu rajonā un Pļavu sākumskola Talsu rajonā.

Pēc “KAS NOTIEK?”

 

* Vācijas latviete Vēsma Šteinberga–Vintere: “Referendumā par Latvijas iestāšanos ES balsošu par. Neraizējos par to, ka iestāšanās varētu kaitēt latviešu kultūrai un valodai. Cieņai pret tām jānāk no latviešiem pašiem. Mani daudz vairāk uztrauc, ka daudzi latvieši paši nerūpējas un neinteresējas par savu kultūru un bērnos neieaudzina cieņu pret nacionālajām vērtībām un valsts simboliem. Ja no iestāšanās ES arī būs kādas ēnas puses, ieguvums noteikti būs daudz lielāks. Kur tad Latvija viena pati paliks, ja pat tādām bagātām valstīm kā Norvēģija un Šveice tagad ārpus ES ir tirdzniecības un citas problēmas?!”

Pēc “LAUKU AVĪZES”

 

* Rundāles pils muzeja direktors Imants Lancmanis: “Es esmu ārkārtīgi kategoriski par iestāju ES un pat nespēju klausīties pretinieku argumentus, jo man tie liekas vai nu naivi, vai uz pašnāvību noskaņoti cilvēki, vai savervēti, jo ļoti viegli aiz nacionālās neatkarības karoga nozāģēt Eiropas vienotības ideju. ES Latvijai var ielikt trīs vārdos – Austrumi vai Rietumi. Pavisam vienkārši.”

Pēc “DIENAS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!