• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ierodas Velsas premjerministrs Rodrijs Morgans. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.09.2003., Nr. 120 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78551

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr.549

Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 15.augusta rīkojumā Nr.436 "Par Latvijas ilgtspējīgas attīstības pamatnostādnēm"

Vēl šajā numurā

03.09.2003., Nr. 120

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ierodas Velsas premjerministrs Rodrijs Morgans

Šodien, 3. septembrī, vizītē Latvijā ierodas Velsas premjerministrs Rodrijs Morgans.

Augstais viesis Rīgā tiksies ar Ministru prezidenta biedru Aināru Šleseru, ārlietu ministri Sandru Kalnieti, zemkopības ministru Mārtiņu Rozi un Rīgas domes priekšsēdētāju Gundaru Bojāru, kā arī piedalīsies apaļā galda diskusijā ar zemkopības ministru, Latvijas Attīstības aģentūras un reģionālo attīstības aģentūru pārstāvjiem. Viesis aplūkos arī Rīgas ostu. Rodriju Morganu vizītē pavadīs Velsas uzņēmējdarbības attīstības organizācijas “Welsh Trade International” organizēta uzņēmēju grupa, kuras dalībnieki interesējas par saimniecisku kontaktu dibināšanas iespējām ar partneriem Latvijā. Mūsu valstī Velsas premjerministrs uzturēsies līdz 5. septembrim.

Apvienotās Karalistes vēstniecības izplatītajā paziņojumā uzsvērts, ka Velsas premjerministra vizīte apliecina sadarbības potenciālu starp Latviju un Velsu, kā arī Lielbritānijas sadarbības aktivizēšanu ar Baltijas valstīm arī pašpārvaldes teritoriju līmenī, sevišķi ar Skotiju un Velsu. Paziņojumā arī akcentēts ekspertu atzinums, ka no visiem Eiropas Savienības valstu reģioniem Latvijai pēc teritoriālās, ekonomiskās un iedzīvotāju struktūras vistuvākā ir Velsa. Reģions, kam ir ievērojama pieredze darbā ar Eiropas Savienības strukturālajiem un kohēzijas fondiem.

Jānis Ūdris, “LV” ārlietu redaktors

RODRIJS.JPG (18271 bytes)Rodrijs Morgans dzimis 1939. gadā. Beidzis Oksfordas un Hārvardas universitāt. Darba gaitas sācis 1963. gadā kā Strādnieku izglītības asociācijas mācību organizators. Pēc tam līdz 1971. gadam veicis pētniecības darbu Kārdifas pilsētas domei, Velsas birojam un Izglītības departamentam. No 1972. līdz 1974. gadam bijis Tirdzniecības un rūpniecības departamenta ekonomikas konsultants, no 1974. līdz 1980. gadam bijis rūpniecības attīstības ierēdnis Dienvidglamorganas grāfistes padomē. No 1980. līdz 1987. gadam vadījis Eiropas Komisijas Velsas biroju. 1987. gadā ievēlēts parlamentā. No 1997. līdz 1999. gadam bijis Pārstāvju palātas Valsts pārvaldes komisijas priekšsēdētājs, kā arī opozīcijas pārstāvis Velsas un enerģētikas jautājumos. 1999. gadā no Rietumkārdifas vēlēšanu apgabala ievēlēts Velsas Asamblejā un iecelts par Ekonomiskās attīstības un Eiropas lietu sekretāru. 2000. gada februārī iecelts par Nacionālās asamblejas pirmo sekretāru, līdz 2000. gada oktobrim saglabājot arī atbildību par ekonomikas attīstības jautājumiem. 2000. gada oktobrī šis amats pārdēvēts par Velsas premjerministra jeb pirmā ministra amatu.

Rodrijs Morgans ir Dienvidaustrumu Velsas Reģionālās komisijas biedrs, kopš 2000. gada arī leiboristu partijas vadītājs Velsā. Viņa politiskās intereses vērstas uz veselības aprūpes, vides aizsardzības, Eiropas lietu un reģionālās attīstības jautājumiem. Precējies ar deputāti no Ziemeļkārdifas vēlēšanu apgabala Dūliju Morganu, viņiem ir dēls un divas meitas.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!