• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sabiedrības integrāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.09.2003., Nr. 120 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78563

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par zāļu tirgu pirmajā pusgadā

Vēl šajā numurā

03.09.2003., Nr. 120

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sabiedrības integrāciju

1. septembrī beidzās projektu iesniegšanas termiņš divos līdz šim lielākajos Sabiedrības integrācijas fonda izsludinātajos PHARE projektu konkursos. Pavisam iesniegts 241 projekts. Projektu konkursu rezultāti tiks paziņoti līdz 1. novembrim.

Programmā “Sabiedrības integrācijas veicināšana Latvijā” iesniegti 120 projekti, tai skaitā 20 zinātnisko pētījumu projekti, kuri tiks vērtēti atsevišķi. Šajā programmā tiks atbalstīti projekti par kopējo summu 1 283 850 eiro. Projektus varēja iesniegt sabiedriskās organizācijas, nevalstiskās bezpeļņas organizācijas, pašvaldības, izglītības, kultūras un pētniecības iestādes. Programmas mērķis ir veicināt etnisko minoritāšu, latviski nerunājošo iedzīvotāju un nepilsoņu integrāciju Latvijas sabiedrībā, atbalstot projektus pilsoniskās un politiskās līdzdalības, kultūras, informācijas un izglītības jomā, kā arī atbalstot zinātnes sektoru.

Programmā “Pilsoniskās sabiedrības attīstība Latvijā - 2001” iesniegts 121 projekts, tai skaitā 101 mikroprojekts, 16 makroprojekti un četri sadarbības veidošanas atbalsta projekti. Šiem projektiem tiks sadalīti 800 000 eiro. Programma atbalsta nevalstisko organizāciju un bezpeļņas organizāciju iniciatīvas un stiprina to institucionālo kapacitāti, atbalstot projektus, kuri saistīti ar ES likumdošanas normu ieviešanu un prioritāro jautājumu risināšanu sociālajā un vides sektorā. Šajā programmā vēl līdz šā gada 10. oktobrim var iesniegt sadarbības veidošanas atbalsta projektus.

Kā atzina fonda sekretariāta direktors Nils Sakss, iesniegto projektu skaits ir necerēti liels, kas liecina par projektu iesniedzēju apņēmību un ieinteresētību īstenot iniciatīvas etniskajā un sociālajā integrācijā. Piedalīšanās PHARE projektu konkursos ir nozīmīga arī tāpēc, ka dod iespēju projektu iesniedzējiem pilnveidot savas prasmes projektu izstrādē un vadīšanā, sagatavojoties ES struktūrfondiem. Šogad projektu iesniedzēju vidū ir organizācijas, kas jau saņēmušas atbalstu no fonda savu projektu īstenošanai, bet īpaši iepriecina fakts, ka ir arī daudz organizāciju, kuras projektu konkursā piedalās pirmoreiz.

Sabiedrības integrācijas fonds

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!