• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par zviedru rūpēm par mūsu bērniem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.09.2003., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78680

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Savienība stiprinās Latviju pasaulē

Vēl šajā numurā

05.09.2003., Nr. 121

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par zviedru rūpēm par mūsu bērniem

Tūkstošiem skolēnu Latvijas skolās nesaņem pusdienas. Iemesls – vecākiem nav naudas, lai par tām samaksātu. “Daudziem bērniem Latvijā pusdienas skolā ir vienīgā iespēja paēst siltu ēdienu”, saka Margita Rapa, kura šobrīd gatavo jau 61. palīdzības sūtījumu uz šo Zviedrijas kaimiņzemi Baltijā.

Margitas bāze Latvijā ir Rēzeknes pilsēta. No turienes viņa apkaimes bērniem un ģimenēm palīdz ar apģērbu, skolai nepieciešamajiem materiāliem un daudz ko citu.

Viņa turklāt ir tā dēvētās kūmu sistēmas iniciatore, lai pēc iespējas vairāk latviešu bērniem būtu iespējas skolā paēst pusdienas. “Pašlaik apmēram 60 cilvēku Dālarnā maksā 1000 kronas gadā, lai bērni varētu saņemt pusdienas. Vajadzības ir ārkārtīgi lielas. Tikai Rēzeknē vien ir apmēram 100 bērnu, kam nav iespēju skolā ieturēt pusdienas. Vecākiem nav naudas, lai par tām samaksātu. Tas ir divtik briesmīgi, jo skolas pusdienas daudziem ir vienīgā kārtīgā ēdienreize dienā”, Margita saka.

7. septembrī Margita un Ēriks Rapi dosies uz Latviju – šis būs viņu 61. palīdzības brauciens. Margita cer, ka viņai izdosies līdzi paņemt daudzus jaunus skolas pusdienu nodrošinātājus. “Mēs raugāmies, lai nauda tiktu izmantota īstajam mērķim. Līdz šim nav bijis nekādu problēmu.”

Pēc “FALU KURIREN”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!