• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par KNAB priekšnieka amata pretendenti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.09.2003., Nr. 121 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78694

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par latviešu valodas bezmaksas kursiem

Vēl šajā numurā

05.09.2003., Nr. 121

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par KNAB priekšnieka amata pretendenti

Trešdien, 3.septembrī, pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amata pretendentu intervijām vērtēšanas komisija, aizklāti balsojot, par KNAB priekšnieka amata pretendenti vienbalsīgi izvēlējusi līdzšinējo Drošības policijas Aktīvo izstrāžu nodaļas priekšnieci Jutu Strīķi.

Pēc pārrunām ar pretendentiem komisijas locekļi atklāti diskutēja par visiem kandidātiem, izvērtējot būtiskākos aspektus – pretendentu likumu zināšanas un organizatorisko pieredzi, spēju domāt sistemātiski un prezentēt savas idejas, kandidātu reakciju uz negaidītiem jautājumiem un prasmi uz tiem atbildēt. Komisijas locekļi atzina, ka J.Strīķe ir spēcīgākā un kritērijiem atbilstošākā pretendente.

Komisijas priekšsēdētājs, Ministru prezidents Einars Repše paudis gandarījumu, ka konkurss noritējis veiksmīgi, un pateicies par izturību visiem otrās kārtas kandidātiem.

2. un 3. septembrī Valsts kancelejā notika komisijas locekļu intervijas ar otrajai konkursa kārtai izvirzītajiem pretendentiem, tai skaitā divas videokonferences no Ņujorkas un Šaumburgas (ASV).

Pretendentus vērtēja deviņi konkursa komisijas locekļi: Ministru prezidents Einars Repše, tieslietu ministrs Aivars Aksenoks, finanšu ministrs Valdis Dombrovskis, iekšlietu ministrs Māris Gulbis, valsts kontrolieris Raits Černajs, ģenerālprokurors Jānis Maizītis, Ministru prezidenta ārštata padomnieks valsts pārvaldes jautājumos Edgars Jaunups, Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane un Valsts kancelejas direktora vietniece politikas plānošanas un koordinācijas lietās Una Klapkalne.

Novērotājas statusā intervijās piedalījās Sabiedrības par atklātību “Delna” valdes priekšsēdētāja Inese Voika, atzīstot, ka, “šoreiz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka amatam bija laba pretendentu buķete un arī pati komisija strādāja daudz enerģiskāk”.

Jau drīzumā komisijas priekšlikumi tiks iesniegti izskatīšanai Ministru kabinetā. Par pretendenta apstiprināšanu priekšnieka amatā vēl būs jālemj Saeimai, jo saskaņā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likumu biroja priekšnieku amatā ieceļ Saeima pēc Ministru kabineta ieteikuma.

Ieva Skrastiņa, Valsts kancelejas  Komunikācijas departamenta vadītāja

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!