• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ekonomikas ministrijai piešķirtā finansējuma izlietojumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.09.2003., Nr. 122 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78754

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par izglītības plašajiem apvāršņiem

Vēl šajā numurā

09.09.2003., Nr. 122

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ekonomikas ministrijai piešķirtā finansējuma izlietojumu

Sakarā ar 2004.gada valsts budžeta nodokļu ieņēmumu prognozes palielināšanu Ministru kabineta (MK) 2.septembra sēdē Ekonomikas ministrijai papildus tika piešķirti 1,8 miljoni latu prioritāro pasākumu īstenošanai. Papildu finansējums paredzēts šādu pasākumu īstenošanai.

1. Tūrisma

sektorpolitikas ieviešanai

— Ls 631 980.

Lai atbilstoši MK vidējā termiņa darbības prioritātēm un 2003.gada rīcības plāna Deklarācijas par Ministru kabineta iecerēto darbību izpildei nodrošinātu četru gadu laikā Latviju apmeklējošo tūristu skaita pieaugumu līdz 8—10 miljoniem tūristu un veicinātu tūrisma pakalpojumu eksporta palielināšanos, 2004.gadā tūrisma attīstības politikas prioritāte ir tūrisma īpatsvara pieaugums Latvijas ekonomikas tiešo un netiešo ienākumu vidū.

Tūrisma īpatsvara pieauguma veicināšanai paredzētais papildu valsts budžeta finansējums tiks novirzīts šādu stratēģiski svarīgu pasākumu īstenošanai: tūrisma pakalpojumu eksporta veicināšanai un konkurētspējas nodrošināšanai, tūrisma reklāmas materiālu izdošanai, kā arī tūrisma infrastruktūras uzlabojumiem (t.sk. vienotam tūrisma informācijas tīklam un vienotai tūrisma informācijas ceļa zīmju sistēmai).

2. Eksporta un

investīciju veicināšanai

— Ls 349 400.

Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību attīstības koncepcijas mērķis ir atjaunot un attīstīt Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību tīklu ārvalstīs un nostiprināt tās atbalstošo institūciju Latvijā, tādējādi pilnveidojot valsts ārējo ekonomisko interešu pārstāvēšanas sistēmu, lai nodrošinātu un piedāvātu Latvijas uzņēmumiem līdzvērtīgu palīdzību un pakalpojumus, kādi ir pieejami ES dalībvalstu un pārejas perioda valstu uzņēmumiem, veicinātu eksporta pieaugumu, piesaistītu ārvalstu investīcijas Latvijas uzņēmumiem un projektiem un parādītu Latviju kā sadarbībai atvērtu valsti ar lielu eksporta potenciālu un investīciju iespējām.

Šīs programmas ietvaros paredzēts nodrošināt LAA Eksporta veicināšanas departamenta (nozaru ekspertu) darbību, iesākto projektu realizāciju, lai sekmētu koncepcijas mērķu sasniegšanu, veicinātu eksporta pieaugumu, radītu jaunu pasūtījumu plūsmu Latvijas uzņēmumiem; nodrošināt 2003.gadā atvērto pārstāvniecību darbību, kā arī paplašināt pārstāvniecību tīklu ārvalstīs, atverot jaunas pārstāvniecības Čehijā un ASV.

3. Būvniecībai

— Ls 184 000.

Pilnveidojot normatīvo bāzi, paredzēts sekmēt būvniecības nozares sniegto pakalpojumu kvalitāti un veicināt tās konkurētspēju un eksportspēju.

Paredzēts veikt CEN standartu adaptāciju un Latvijas nacionālo standartu izstrādi reglamentētajā sfērā būvniecībā; valsts pasūtījumu būvniecībā izvērtēšanas normatīvo prasību pilnveidošanu; būvprakses un arhitektu prakses sertifikātu reģistra uzturēšanu; nepieciešamās informācijas apzināšanu, iegūšanu un sagatavošanu (datu bāzes) valsts un pašvaldību institūcijām, starptautiskām organizācijām, investoriem, būvniekiem un pasūtītājiem, kā arī citiem interesentiem; būvuzņēmējdarbību ierobežojošo un veicinošo faktoru izpēti un priekšlikumu izstrādi būvniecības procesa veicināšanai; priekšlikumu izstrādi privātā kapitāla piesaistīšanai valsts nozīmes objektu būvniecībā; nacionālās arhitektūras un apbūvētās vides problēmu identificēšanu un priekšlikumu izstrādi; Latvijas Būvniecības padomes sekretariāta darba nodrošināšanu, kā arī normatīvās bāzes pilnveidošanu vienotas būvniecības pārraudzības un kontroles sistēmas izveidei.

4. Tautsaimniecības

plānošanas stiprināšanai

— Ls 115 000.

Tautsaimniecības plānošanas kapacitātes stiprināšanai 2004.gadā papildu finansējums paredzēts tādiem pasākumiem kā ekspertu piesaistīšana plānošanas dokumentu sagatavošanas procesā; tautsaimniecības analīzes un prognožu vajadzībām nepieciešamā modelēšanas instrumentārija (Latvijas makroekonomiskā modeļa) un datu bāzes pilnveidošana; prognožu un attīstības scenāriju izstrāde; nodokļu izmaiņu, lielu investīciju projektu u.tml. makroekonomisko seku izvērtēšana; makroekonomisko apskatu publicēšana.

5. Pārstāvniecībai ES

— Ls 399 620.

Lai nodrošinātu to, ka līdz ar iestāšanos ES 2004.gadā Latvija spētu efektīvi piedalīties ES lēmumu pieņemšanā un pilntiesīgi pārstāvēt nacionālās intereses ES institūcijās, tiks piešķirts papildu finansējums četru Ekonomikas ministrijas pastāvīgo pārstāvju darbības nodrošināšanai Briselē, kā arī dalības nodrošināšanai ES Padomes un Eiropas Komisijas darba grupās un komitejās.

6. Statistikai

— Ls 120 000.

Šajā programmā papildu finansējums paredzēts galvenokārt divu pasākumu īstenošanai — Latvijai kļūstot par ES dalībvalsti, būs jāpārveido valsts statistikas sistēma, t.i., jāizveido jauna statistiskās uzskaites sistēma “ES dalībvalstu savstarpējā tirdzniecība ar precēm” (INTRASTAT), kā arī līdzdalības nodrošināšanai Eiropas Padomes, Eiropas Komitejas un “Eurostat” komiteju sanāksmēs.

Kaspars Paupe, Ekonomikas ministrijas departamenta direktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!