• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par celulozes rūpnīcas celtniecību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.2003., Nr. 123 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78804

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Rīgas skvēru Sanktpēterburgā

Vēl šajā numurā

10.09.2003., Nr. 123

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par celulozes rūpnīcas celtniecību

5. septembrī kinoteātrī “Rīga” notikušajā konferencē par Latvijas ekoloģijas problēmām “Celulozes rūpnīcas ietekme uz vidi” pieņemta rezolūcija neatbalstīt plānotās sulfātcelulozes rūpnīcas būvniecību Krustpils pagasta Ozolsalā.

Konferenci rīkoja Latvijas Inteliģences apvienība, Latvijas Zinātņu akadēmija un Rīgas dome, un to apmeklēja aptuveni 500 cilvēku. Konferences rezolūcijā teikts, ka celulozes rūpnīcu nekādā gadījumā nedrīkst celt Latvijas vidienē pie Daugavas, jo rūpnīcas izmeši nopietni apdraudēs Daugavas pašattīrīšanās spējas, kas ilgākā perspektīvā izraisīs būtisku ūdens kvalitātes pasliktināšanos Daugavā un vēlāk arī Rīgas jūras līcī un tas ietekmēs ļoti lielas daļas Latvijas iedzīvotāju veselību un dzīves kvalitāti.

Konferences dalībnieki uzsvēra, ka valsts un pašvaldību budžeta ieguvums neattaisno kaitējumu, ko rūpnīca nodarīs videi, un potenciālos riskus, kas attiecas uz iespējamām avārijām kā pašā rūpnīcā, tā arī bīstamo kravu pārvadāšanas procesā.

Tika norādīts, ka projekta īstenošanas gadījumā tiks pārkāpta virkne Latvijas Republikas likumu un iedzīvotāju tiesības uz kvalitatīvu dzīves vidi.

Tā kā a/s “Baltic Pulp” jaunceļamā celulozes rūpnīca skar ievērojamas Latvijas iedzīvotāju daļas vitālās intereses, konferences dalībnieki uzskatīja par obligāti nepieciešamu rīkot Latvijas tautas nobalsošanu par a/s “Baltic Pulp” iecerētās celulozes rūpnīcas celtniecības pieļaujamību Ozolsalas teritorijā un vēršas pie Latvijas Saeimas, Ministru kabineta un politiskajiem spēkiem ar aicinājumu nepieļaut šīs rūpnīcas celtniecību bez Latvijas iedzīvotāju piekrišanas.

Rīgas domes Informācijas  un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!