• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par 2004.gada budžeta tapšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.09.2003., Nr. 124 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78851

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts ieņēmumiem

Vēl šajā numurā

11.09.2003., Nr. 124

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par 2004.gada budžeta tapšanu

Trešdien, 10.septembrī, Finanšu ministrijā notika kārtējās sarunas ar Latvijas Pašvaldību savienību (LPS) par 2004.gada budžetu. Sarunās pamatos tika saskaņots Ministru kabineta (MK) un Latvijas Pašvaldību savienības 2004.gada domstarpību un vienošanās protokola projekts. Protokols ir obligāti jāpievieno budžeta projektam, ko valdība iesniedz Saeimā. Paredzams, ka paplašinātajā Ministru kabineta Komitejas sēdē protokols tiks izskatīts 16.septembrī, LPS domes sēdē — 17.septembrī.

MK un LPS vienošanās un domstarpību protokolā paredzēts, ka 2004.gadā pašvaldību ieņēmumi no iedzīvotāju ienākuma nodokļa būs 281,25 miljoni latu, no tā 155,13 miljoni latu — Valsts kases sadales kontā, 114,2 miljoni latu - Rīgas domes budžetā, 6,7 miljoni latu - Liepājas pilsētas budžetā un 5,22 miljoni latu — Ventspils pilsētas budžetā. Nekustamā īpašuma nodokļa prognoze vēl tiks nedaudz precizēta. Abas puses vienojās, ka 2004.gadā valsts budžeta dotācija pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondā būs 7,15 miljoni latu.

MK piedāvātais mērķdotāciju apjoms no valsts budžeta pašvaldībām izglītības pasākumiem 2004.gadam ir 134,03 miljoni latu, LPS viedoklis: 139,05 miljoni latu. Papildus LPS norādītā summa būtu nepieciešama MK noteikumu par speciālo izglītības iestāžu, vispārējās izglītības iestāžu, speciālās izglītības klašu (grupu) un internātskolu finansēšanas kārtību izpildei. Pārējās mērķdotācijas no valsts budžeta pašvaldībām MK paredz 5,04 miljonu latu apmērā, LPS viedoklis: 21,7 miljonu latu apmērā.

Protokola projektā ir fiksēti dažādi MK un LPS viedokļi par pašvaldību finanšu nepieciešamību 2004.gadā; FM aprēķini liecina, ka tā ir 252,85 miljoni latu, LPS viedoklis: 372,3 miljoni latu.

Valdībai un Pašvaldību savienībai ir vienots viedoklis par pašvaldību finanšu izlīdzināšanu: līdz administratīvi teritoriālās reformas beigām neveikt grozījumus likumā par pašvaldību finanšu izlīdzināšanu un Finanšu ministrijai iekļaut pieprasījumā Izglītības un zinātnes ministrijai par valsts finansētajiem pētījumiem finansēt pētījumu par pašvaldību finanšu izlīdzināšanas sistēmu un nepieciešamajām izmaiņām tajā.

MK viedoklis par pašvaldību aizņēmumu maksimālā apjoma pieaugumu 2004.gadā ir: 15,28 miljoni latu, galvojuma maksimālā apjoma pieaugums: 9 miljoni latu. LPS atbalsta galvojuma apmēra pieaugumu, bet tās viedoklis par aizņēmumu maksimālā apjoma pieaugumu ir: 29 miljoni latu.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!