• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par reālākajiem teroristu mērķiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.2003., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78878

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sevis noliedzējiem amerikāņiem

Vēl šajā numurā

12.09.2003., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par reālākajiem teroristu mērķiem

Saskaņā ar “World Markets Research Center” jaunākā pētījuma datiem nākamajos divpadsmit mēnešos liela teroristu uzbrukuma draudi vislielākie ir Kolumbijā. Londonas pētījumu centra sarakstā nākamās vietas ieņem Izraēla, Pakistāna, ASV un Filipīnas. Pētījuma autori uzskata, ka 11. septembra uzbrukumiem līdzīgi teroristu triecieni ASV ir ar lielu ticamības iespēju. Pētījumā tika izvērtēts teroristisku uzbrukumu risks 186 valstīs, kā arī šo valstu pārstāvniecībās ārzemēs.

Pētījuma rezultāti balstās uz pieciem kritērijiem, kas tiek dažādi vērtēti. Tie ir: teroristu motivācija, teroristu grupu eksistence, terorisma akciju mērogs un biežums pagātnē, terora aktu organizācijas efektivitāte, kā arī novērsto terora aktu skaits. Pētījumā par ASV ir teikts, ka tur agresīvo islamistu grupu tīkls nav tik plašs kā Rietumeiropā, taču ASV militārās akcijas Afganistānā un Irtākā ir uzkurinājušas antiamerikāniskos noskaņojumus. Būdama globālā lielvara, ASV tiek uzskatīta par attaisnojamu mērķi.

Saskaņā ar pētījuma datiem teroristu uzbrukumi vismazāk iespējami ir Ziemeļkorejā. Islande atrodas iepriekšpēdējā vietā, bet no 181. līdz 184. vietai atrodas Andora, Baltkrievija, Lihtenšteina un Slovēnija. Saraksta augšgalā pēc Filipīnām piekto vietu ieņem Afganistāna un Indonēzija, Irāka un Indija. Lielbritānija un Šrilanka ieņem desmito vietu.

Pētījumu centram ir simtiem klientu 44 valstīs. Apmēram 80 procentu no tiem ir multinacionālie uzņēmumi un bankas, bet pārējo daļu sastāda valdības, universitātes un labdarības organizācijas. Klientu aptaujā 72 procenti klientu apgalvo, ka terorisms ir faktors, kas ietekmējot to darbības vietu izvēli.

Pēc “DIE WELT”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!