• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2003. gada 9. septembra noteikumi Nr. 502 "Kārtība, kādā Valsts ieņēmumu dienests izslēdz personu no Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistra". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.2003., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78883

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.503

Grozījumi Ministru kabineta 1999.gada 2.marta noteikumos Nr.76 "Nacionālās standartizācijas padomes nolikums"

Vēl šajā numurā

12.09.2003., Nr. 125

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 502

Pieņemts: 09.09.2003.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Ministru kabineta noteikumi Nr.502

Rīgā 2003.gada 9.septembrī (prot. Nr.48, 25.§)

Kārtība, kādā Valsts ieņēmumu dienests izslēdz personu no Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistra

Izdoti saskaņā ar likuma “Par pievienotās vērtības nodokli” 3.panta 8.1 daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Valsts ieņēmumu dienests izslēdz personu no Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistra (turpmāk — apliekamo personu reģistrs).

2. Ja notikusi uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) likvidācija, Valsts ieņēmumu dienests izslēdz attiecīgo personu no apliekamo personu reģistra vienas darbdienas laikā pēc Uzņēmumu reģistra lēmuma saņemšanas.

3. Ja notikusi uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) reorganizācija, uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai) sadaloties vairākos uzņēmumos (uzņēmējsabiedrībās), Valsts ieņēmumu dienesta reģionālā iestāde 10 darbdienu laikā pēc tam, kad saņemts apliekamās personas motivēts iesniegums par izslēgšanu no apliekamo personu reģistra un reorganizāciju apliecinošie dokumenti, izvērtē katra uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) paredzamo apliekamo darījumu apjomu un lemj par uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) izslēgšanu no apliekamo personu reģistra. Ja paredzamais apliekamo darījumu apjoms nesasniedz 10000 latu, personu izslēdz no apliekamo personu reģistra, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta reģionālās iestādes direktora lēmumu.

4. Ja apliekamā persona mēneša laikā pēc likumā noteiktā nodokļa deklarācijas iesniegšanas termiņa beigām neiesniedz nodokļa deklarāciju vai pēc nodokļu administrācijas rakstiska pieprasījuma saņemšanas neiesniedz dokumentus nodokļa aprēķinu pārbaudei, personu izslēdz no apliekamo personu reģistra, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta reģionālās iestādes direktora lēmumu. Pirms lēmuma pieņemšanas Valsts ieņēmumu dienesta reģionālā iestāde veic šādas darbības:

4.1. ja apliekamā persona noteiktajā termiņā neiesniedz nodokļa deklarāciju par taksācijas periodu vai Valsts ieņēmumu dienesta noteiktajā termiņā neiesniedz dokumentus nodokļa aprēķinu pārbaudei, Valsts ieņēmumu dienesta reģionālā iestāde nosūta personai atgādinājumu par nodokļa saistību izpildi vai dokumentu iesniegšanu;

4.2. ja apliekamā persona 10 darbdienu laikā pēc šo noteikumu 4.1.apakšpunktā minētā atgādinājuma nosūtīšanas nav iesniegusi nodokļa deklarāciju vai dokumentus nodokļa aprēķinu pārbaudei, Valsts ieņēmumu dienesta reģionālā iestāde nosūta personai brīdinājumu par tās izslēgšanu no apliekamo personu reģistra.

5. Ja apliekamā persona 10 darbdienu laikā pēc šo noteikumu 4.2.apakšpunktā minētā brīdinājuma nosūtīšanas nav iesniegusi nodokļa deklarāciju vai dokumentus nodokļa aprēķinu pārbaudei, Valsts ieņēmumu dienesta reģionālās iestādes direktors pieņem lēmumu par personas izslēgšanu no apliekamo personu reģistra.

6. Ja apliekamā persona nodokļa deklarācijā ir sniegusi nepatiesu informāciju un šāda informācija tiek konstatēta Valsts ieņēmumu dienesta veiktajā nodokļu kontrolē (pārbaudē, revīzijā), personu izslēdz no apliekamo personu reģistra, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta reģionālās iestādes direktora lēmumu.

7. Ja Valsts ieņēmumu dienests saskaņā ar likuma “Par nodokļiem un nodevām” 35.pantu ir iesniedzis Uzņēmumu reģistrā priekšlikumu par nodokļu maksātāja izslēgšanu no uzņēmumu reģistra, personu izslēdz no apliekamo personu reģistra, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta reģionālās iestādes direktora lēmumu.

8. Paziņojumu par apliekamās personas izslēgšanu no apliekamo personu reģistra Valsts ieņēmumu dienests iesniedz publicēšanai laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” 10 darbdienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas par izslēgšanu no apliekamo personu reģistra vai, ja uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) ir likvidēts, — 10 darbdienu laikā pēc Uzņēmumu reģistra lēmuma saņemšanas.

9. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2002.gada 16.aprīļa noteikumus Nr.156 “Kārtība, kādā Valsts ieņēmumu dienestam ir tiesības izslēgt personu no Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistra” (Latvijas Vēstnesis, 2002, 60.nr.).

Ministru prezidents E.Repše

Finanšu ministrs V.Dombrovskis

 Redakcijas piebilde: noteikumi stājas spēkā ar 2003.gada 13.septembri.

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!