• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES līdzekļu administrēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.2003., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78921

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par līdzdalību ES ekonomikā

Vēl šajā numurā

12.09.2003., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES līdzekļu administrēšanu

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 11. septembrī, Rīgas pilī tikās ar finanšu ministru Valdi Dombrovski, lai apspriestos par valsts gatavību efektīvi administrēt ES strukturālos līdzekļus, kas būs pieejami, ja tautas nobalsošanā būs pozitīvs lēmums par Latvijas dalību ES.

Finanšu ministrs skaidroja, ka valdība ir izšķīrusies par nacionālo resursu piesaisti ES strukturālo fondu līdzfinansējumam potenciālajiem Latvijas projektiem, kā arī cilvēku apmācībai šī mērķa realizēšanai. Abas puses uzsvēra, ka sabiedrībai ir jābūt plaši pieejamai informācijai par iespējām piekļūt ES strukturālo fondu līdzekļiem, kuru pārņemšanā galvenā loma ir Finanšu ministrijai. V.Dombrovskis pauda apņēmību garantēt šādas informācijas pieejamību savā ministrijā.

V.Vīķe-Freiberga sacīja, ka ES strukturālo fondu pārņemšana un tālredzīga izmantošana uzņēmējdarbības veicināšanai, reģionālo atšķirību izlīdzināšanai un infrastruktūrai ir ļoti būtiska valsts attīstībai un šajā darbā būs svarīga ikkatras iesaistītās amatpersonas atbildīga un precīza rīcība.

Prezidente un ministrs pārrunāja situāciju uz valsts robežām un muitas uzdevumus līdz 2004.gada 1.maijam panākt ES prasībām atbilstošu muitas sistēmu. V.Dombrovskis informēja par iecerēm austrumu robežas nostiprināšanā un apliecināja, ka valdība ir piešķīrusi resursus muitas sistēmas sakārtošanai un noteiktajā laikā ir jāpanāk rezultāts.

Abas puses apspriedās arī par Latvijas Attīstības plānu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!