• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uz izšķirošo referendumu - tikai ar derīgu Latvijas pasi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.09.2003., Nr. 125 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78923

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar Eiropas Savienības naudu - pret bezdarbu Latvijā

Vēl šajā numurā

12.09.2003., Nr. 125

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uz izšķirošo referendumu — tikai ar derīgu Latvijas pasi

Šodiena, 12 septembris, ir pēdējā diena, kad Latvijas pilsoņi var iesniegt dokumentus pases apmaiņai un paspēt saņemt derīgu pasi līdz tautas nobalsošanai par Latvijas dalību Eiropas Savienībā, turklāt maksājot par pases apmaiņas procedūru parasto, nevis palielināto valsts nodevu. Lai varētu piedalīties referendumā, jauns personu apliecinošs dokuments nepieciešams tiem Latvijas pilsoņiem, kuriem pases derīguma termiņš beigsies līdz 20.septembrim. Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) atgādina, ka, iesniedzot dokumentus jaunas pases saņemšanai līdz 12.septembra vakaram, tiks piemērota parastā valsts nodeva piecu latu apmērā. Vecuma pensionāriem un 1. un 2.grupas invalīdiem nodeva par pases maiņu ir vēl mazāka — viens lats.

Ja dokumenti pases maiņai tiks iesniegti nākamnedēļ, pase būs jāizņem paātrinātā kārtībā, attiecīgi par to maksājot piecpadsmit latu (ja pases saņemšanu būs iespējams nokārtot četrās darbdienās) vai trīsdesmit latu (ja jaunas pases izsniegšanai PMLP darbinieku rīcībā būs tikai divas darba dienas). Vecuma pensionāriem un 1. un 2.grupas invalīdiem par pases paātrinātu saņemšanu būs jāmaksā attiecīgi vienpadsmit vai divdesmit seši lati.

Dokumenti pases saņemšanai jāiesniedz Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes teritoriālajā nodaļā atbilstoši personas reģistrētajai dzīvesvietai vai, ja personai tādas nav, — atbilstoši pēdējai reģistrētajai dzīvesvietai. Jaunas pases saņemšanai nepieciešama apmaināmā pase un divas fotogrāfijas. Ja dokumentus pases saņemšanai nav iespējams iesniegt teritoriālajā nodaļā, tad visas formalitātes pases saņemšanai var nokārtot Rīgā vai arī dokumentus iesniegt teritoriālajā nodaļā, bet pasi saņemt Rīgā (tālrunis uzziņām 7219244).

Pēc Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes apkopotās informācijas, vēl septembra sākumā bija 14 000 Latvijas pilsoņu, kuriem ir tiesības 20.septembrī piedalīties tautas nobalsošanā un kuri bija iesnieguši pieteikumu jaunas pases saņemšanai, bet tās nebija izņēmuši. Daļa no pasēm Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes teritoriālajās nodaļās glabājas jau aptuveni gadu. PMLP ir apkopojusi arī ziņas, ka līdz 1.spetembrim pases derīguma termiņš beidzas 16 000 Latvijas pilsoņu. 11 000 pilsoņu pases nav izņēmuši vispār, no tiem 6000 pilsoņu joprojām dzīvo ar PSRS iekšzemes pasēm. PMLP aprēķinājusi: gadījumā, ja neviens no iepriekšminētajiem pilsoņiem neiesniegtu dokumentus jaunas pases saņemšanai un neizņemtu jau sagatavotās derīgās pases, tādu vēlētāju, kuru rīcībā 20.septembra referendumā nebūtu derīgas pases, tomēr nebūtu vairāk par 2,5 procentiem

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!