• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Viļņas tiekšanos pretim debesīm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2003., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78961

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par visu mūsu cilvēku labklājību

Vēl šajā numurā

16.09.2003., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Viļņas tiekšanos pretim debesīm

Lietuva atrodas Eiropas ekonomiskā pieauguma līderpozīcijās, un gaidāms, ka visas trīs Baltijas valstis būs vienas no pirmajām arī pēc tam, kad šis reģions būs kļuvis par ES sastāvdaļu. Galvaspilsētā Viļņā celtniekiem iestājušies zelta laiki.

No 35 gadus vecā Viļņas jaunā mēra Artūra Zuoka jaunā darba kabineta - tas atrodas jaunās pilsētas padomes ēkas divdesmitajā stāvā - pavērsies elpu aizraujošs skats. Viņš varēs vērot vienu no Eiropas karstākajiem un skaistākajiem pieauguma centriem.

Jaunā Viļņas pilsētas padomes ēka būs pilsētas otrs augstākais nams uzreiz pēc biroju ēkas, ko būvē turpat netālu. Par laimi, ņemot vērā pilsētas centra unikālo un skaisto arhitektūru, celtniecībai tiek izmantota jauna teritorija Neres upes otrā krastā. Viļņas pārvalde šobrīd ir izvietota pa visu pilsētu, bet nākošgad tai būs viena adrese, un tā atradīsies ēkā, kuras celtniecība izmaksās 20 miljonus eiro.

Celtnieki Viļņā ir pieprasīti, un viņu algas ir lielākas nekā citur, lai gan salīdzinājumā ar somu kolēģu atalgojumu ir visai pieticīgas - 1500 litu jeb apmēram 430 eiro. “Lietuvas celtnieku apvienības priekšsēdis pat ir teicis, ka celtniekus jāsāk importēt no Krievijas”, norādīja 27 gadus vecais celtniecības uzņēmuma “Constructus” mārketinga un komunikāciju nodaļas vadītājs Audrjus Valatkēvičs.

Viļņa un ostas pilsēta Klaipēda ir divas vietas Lietuvā, kur ekonomiskais pieaugums ir patiešām skaidri redzams. Šā gada pirmajā ceturksnī Lietuvas ekonomiskais pieaugums bija par gandrīz desmit procentiem lielāks nekā atbilstošajā periodā pērn, un visa gada prognozes arī ir revidētas uz augšu. No konjunktūras atkarīgā celtniecības nozare aug vēl straujāk - veseli 20 procenti pirmajā kvartālā.

Audrjus Valatkēvičs stāstīja, ka Viļņā runa pirmām kārtām ir par biroju ēku projektiem. Pieprasījums ir arī pēc dzīvokļiem, arī dārgajiem. “Constructus” sadarbībā ar kādu norvēģu attīstības uzņēmumu celšot luksusa namus, kur kvadrātmetra cena būs apmēram 5000 litu jeb gandrīz 1500 eiro. “Vēl pat nebijām sākuši to reklamēt, kad puse dzīvokļu jau bija pārdoti”, Valatkēvičs teica.

Pēc “HUFVUDSTADSBLADET”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!