• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ziņu aiz ziņas, par domu aiz domas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2003., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78964

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Ar jūsu spēku un mīlestību Latviju nekas nespēs uzvarēt un tai kaitēt"

Vēl šajā numurā

16.09.2003., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ziņu aiz ziņas, par domu aiz domas

• Grenlandē ņemtajās ledus provēs, kuru vecums tiek lēsts no 500 līdz 150 tūkstošiem gadu, amerikāņu biologi atklājuši aizvēsturiskus mikrobus un vīrusus, kas ledāju intensīvas kušanas rezultātā var izraisīt līdz šim nezināmu gripas, baku, mēra paveidu epidēmijas. Zinātnieki dažos ledus paraugos atklājuši AIDS izraisītājus, kuru vecums nav mazāks par 30 miljoniem gadu.

Pēc “KAS NOTIEK?”

 

• Dārzkopības firma SIA “Pūres dārzi”, investējot 250 000 latu, būvē modernu augļu glabātavu. Līdz ar to radīsies iespēja garāku termiņu nodrošināt patērētājus ar vietējiem augļiem, pēc kuriem tirgus pieprasījums netiek apmierināts.

Pēc “DIENAS BIZNESA”

 

• Jaunu Ziemeļpola sasniegšanas rekordu uzstādījis 41 gadu vecais britu polārpētnieks Pens Hedous, kurš vienatnē bez citu palīdzības divos mēnešos veicis ceļu no Kanādas ziemeļu piekrastes līdz Ziemeļpolam. Viņa bagāžā bija termotērps, slēpes, ragavas un pārtika. Pirms šīs veiksmīgās ekspedīcijas britam bijušas arī divas neveiksmīgas.

Pēc BNS/INTERFAX

 

• Deviņi no katriem 10 aptaujātajiem Ķīnā, Honkongā, Taivānā un Singapūrā apgalvoja, ka ticot citplanētiešu eksistencei. Taivānā 98% respondentu teica, ka viņi tic dzīvības pastāvēšanai citur visumā, tai seko 95% Ķīnā, 94% Honkongā un 89% Singapūrā. Reģionālajā aptaujā piedalījās 83 tūkstoši cilvēki vecumā no 18 gadiem. Puse aptaujāto tic, ka citplanētieši ir nolaupījuši cilvēkus. Šo viedokli atbalstīja 79% Taivānā, 60% Ķīnā, 55% Honkongā un 51% Singapūrā.

Pēc LETA-DPA

 

• Japānas autobūves kompānija “Honda” ir izstrādājusi ierīci, kura ļauj novērst automašīnu sadursmes un tiks uzstādīta jaunā modeļa mašīnās “Honda Inspire”, kas tūdaļ parādīsies tirgū. Ierīces galvenais komponents ir radars, kurš konstatē automobiļu tuvošanos 100 metru rādiusā. Lai noteiktu sadursmes iespējamības pakāpi, ar datoru aprīkotā sistēma izrēķina vairāku faktoru savstarpējās sakarības: un sadursmes riska gadījumā pārraida skaņu signālu un brīdinājumu uz paneļa. Ja attālums turpinās samazināties, sistēma dos automobilim komandu bremzēt un sāks pievilkt drošības jostas. Ja sadursme būs neizbēgama, tad priekšējie krēsli tiks atbīdīti atpakaļ, lai aizsargātu vadītāju un pasažieri.

Pēc BNS/UTRO.RU

 

• Pasaules ebreju kongresa priekšsēdētājs Dr. Israels Zingers: “Mans tēvocis, glābdamies no fašistiem, atbrauca uz Rīgu, jo no šejienes bija viņa sieva. Kad viņi ieradās Rīgā, tēvoci dzelzceļa stacijā arestēja. Mēs nezinām, kur viņš ir apbedīts patiesībā, taču tāds memoriāls, kādu redzēju Rīgā, mani ļoti aizkustināja, jo tā ir piemiņas vieta visiem bojā gājušajiem. Otras tādas vietas nav ne vien Latvijā, bet pat visā Eiropā.”

Pēc “LAUKU AVĪZES”

 

• LU Medicīnas fakultātes students Kavšanta Malinka Rambodagalla no Šrilankas: “Šis tas no latviešu tradīcijām ir līdzīgs tam, kā ir Indijā, taču tur ir tā milzīgā daudzdievība. Man ļoti patīk latviešu tautas tradīcijas. Jāņi! Brīnišķīgi svētki! Jocīgais latviešu kultūrā ir tas, ka zeme ir māte un debesis - tēvs. Es jautāju profesoram, kā gan māte un tēvs tiek kopā, lai radītu? Šī kultūra ir interesanta. Laimes māte, tas ir interesanti! Un tas stāsts par Lāčplēsi. Es joprojām gaidu, kad viņš celsies augšā no Daugavas.”

Pēc “RĪGAS LAIKA”

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!