• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par militārajām mācībām Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2003., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78990

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

16.09.2003., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par militārajām mācībām Latvijā

Šodien, 16.septembrī, Ādažu Mobilo strēlnieku mācību centrā sākas starptautiskās militārās štāba mācības “Baltic Eagle 2003”. Mācībās piedalās aptuveni 350 militārpersonu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Dānijas, Zviedrijas, Polijas un Lielbritānijas. Kā novērotāji mācībās piedalās arī NATO Multinacionālā korpusa ziemeļaustrumu štāba pārstāvji. Mācības vada Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku komandieris pulkvedis Juris Kiukucāns.

Mācības “Baltic Eagle 2003” tiek rīkotas, lai pilnveidotu dažādu valstu štāba virsnieku sadarbību daudznacionālā vidē atbilstoši NATO procedūrām un standartiem. Liela uzmanība tiks pievērsta operāciju plānošanas un darbību koordinēšanas pasākumiem militāro spēku štābā.

Šo mācību pamatā ir konfliktsituācijas simulācija, kurā no kādas valsts puses tiek veikts militārs iebrukums otrā valstī. Pamatojoties uz mācību scenāriju, valsts, kurā tiek veikts iebrukums, ir NATO dalībvalsts, tiek īstenots NATO līguma 5.pants, kurš nosaka, ka apdraudējums alianses jebkurai dalībvalstij tiek uzskatīts par apdraudējumu visai aliansei. Tādēļ valstī ierodas NATO valstu spēki un veic militāra rakstura darbības, kā rezultātā tiek atjaunotas valsts iepriekšējās starptautiskās robežas.

Mācības novēros četri NATO Multinacionālā korpusa ziemeļaustrumu štāba pārstāvji, kas kopējo mācību izvērtējumu un savus atzinumus iesniegs Ziemeļatlantijas līguma organizācijā.

Ikgadējās mācības “Baltic Eagle” tiek rīkotas kopš 2000.gada, kad tās pirmoreiz notika Latvijā. 2001.gadā tās notika Lietuvā, pērn – Igaunijā. Tā kā šogad tiek slēgts BALTBAT (Baltijas bataljons) projekts, šīs ir pēdējās “Baltic Eagle” mācības.

Mācību atklāšanas ceremonija notiks 17. septembrī, tās beigsies 26. septembrī.

Aizsardzības ministrijas  Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!