• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Mēs gribam kopīgi strādāt un veidot savu nākotni". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2003., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78993

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents:
Diskusijā par Eiropas Savienību

Vēl šajā numurā

16.09.2003., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Mēs gribam kopīgi strādāt un veidot savu nākotni”

Piektdien, 12.septembrī, Latvijas Republikā uzturējās Vācijas Federatīvās Republikas Reinzemes–Pfalcas federālās zemes Landtāga prezidents Kristofs Grimms

P01.JPG (16158 bytes)
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre 12.septembrī tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas Reinzemes-Pfalcas federālās zemes Landtāga prezidentu Kristofu Grimmu (attēlā).

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar sadarbības intensificēšanas iespēju starp Latviju un Reinzemi–Pfalcu un mūsu valsts virzību uz iestāšanos Eiropas Savienībā.

Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre norādīja, ka Landtāga prezidenta vizīte notiek mums ļoti svarīgā laikā – tikai dažas dienas pirms tautas nobalsošanas par Latvijas pievienošanos Eiropas Savienībai. Landtāga prezidentam ir iespēja tikties ar Latvijas iedzīvotājiem, uzklausīt viņu viedokli un sniegt atbildes uz viņus interesējošiem jautājumiem, jo tiešs dialogs ir ļoti efektīvs sabiedrības informēšanas veids.

K.Grimms savukārt pastāstīja, ka Latvijā un Baltijas valstīs viņš līdz šim neesot bijis. “Līdz šim informāciju par jūsu zemē notiekošo ieguvu no masu medijiem, bet tagad man ir iespēja to visu apskatīt un tikties ar iedzīvotājiem.” Arī viņš norādīja, ka cilvēkus ļoti interesē un uztrauc jautājumi, kas tieši skar viņu nākotni, tāpēc viņš izmantos iespēju, lai Latvijas iedzīvotājiem darītu zināmu savu skatījumu uz ES paplašināšanu un valstu vietu un lomu tajā.

Saeimas priekšsēdētāja sacīja, ka cilvēku interese ir saprotama – ne tikai Latvijas iedzīvotāji vēlas zināt, kāda būs viņu dzīve pēc ES paplašināšanas; arī Vācija interesējas par nākotni nu jau divdesmit piecu valstu savienībā. Viņa uzsvēra, ka Latvijas mērķis, integrējoties ES, nav finansiālās iespējas organizācijas fondu izmantošanā. “Mēs gribam kopīgi strādāt un veidot savu un savu bērnu nākotni, tāpēc vēlamies piedalīties to lēmumu pieņemšanas procesā, kas tieši skar arī mūsu valsti.”

Puses pārrunāja arī nepieciešamību intensificēt divpusējos sakarus, attīstot ekonomiskos un kultūras kontaktus. Runājot par konkrētiem projektiem, tika akcentēta iespēja veidot sadarbību ar Trīras Tieslietu akadēmiju, kuras kompetencē ir ar Eiropas tiesībām un to piemērošanu saistīti jautājumi. Saeimas priekšsēdētāja norādīja, ka tas būtu vērtīgs ieguvums ne vien Tieslietu ministrijas pārstāvjiem, bet arī Saeimas deputātiem, kuru darbs saistīts ar Eiropas institūcijām.

 

Saeimas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!