• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vēlamo zāļu politiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.09.2003., Nr. 126 https://www.vestnesis.lv/ta/id/78996

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Viļņas tiekšanos pretim debesīm

Vēl šajā numurā

16.09.2003., Nr. 126

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vēlamo zāļu politiku

Pirmdien, 15. septembrī, notika Veselības ministrijas izveidotās darba grupas “Par zāļu politiku Latvijā” nobeiguma sēde.

Darba grupas dalībnieki bija vienisprātis, ka ir jāveic izmaiņas esošajā situācijā ar zāļu politiku valstī, lai panāktu lielāka medikamentu skaita iekļaušanu kompensējamo zāļu sarakstā, optimizētu medikamentu iekļaušanas procesu zāļu kompensācijas sarakstā, kā arī lai panāktu lielāku šī procesa caurskatāmību.

Darba grupas locekļi vienojās par nepieciešamību izstrādāt koncepciju par vēlamo zāļu politiku Latvijā. Prognozējams, ka šī koncepcija valdības līmenī varētu tikt pieņemta nākamā gada pavasarī.

Darba grupas locekļi arī vienojās par nepieciešamību veikt neatkarīgu zinātnisku pētījumu par situāciju zāļu kompensācijas sistēmā, par medikamentu pieejamību, lai uz tā pamata turpmāk veiktu nepieciešamās izmaiņas un optimizāciju zāļu politikā.

Darba grupas darbības laikā gūtie secinājumi un ieteikumi aptuveni divu nedēļu laikā tiks iesniegti veselības ministrei Ingrīdai Circenei.

Darba grupa tika izveidota, lai veicinātu ekonomisku valsts budžeta līdzekļu izlietojumu, veiktu situācijas analīzi un sagatavotu priekšlikumus racionālas zāļu politikas izstrādāšanai un realizācijai. Darba grupu vadīja Veselības ministrijas valsts sekretārs Uldis Līkops, tajā strādāja veselības ministres padomniece Ilze Aizsilniece, Veselības ministrijas Farmācijas departamenta direktors Juris Bundulis, SIA “Ārstu konsultatīvais dienests” valdes priekšsēdētājs Dmitrijs Babarikins, Latvijas Ārstu biedrības prezidents Viesturs Boka, Latvijas Farmaceitu biedrības prezidents Aigars Eniņš, Latvijas Ķīmijas un Farmācijas uzņēmēju asociācijas valdes priekšsēdētājs Valdis Jākobsons, a/s “Olaines ķīmiski farmaceitiskā rūpnīca” ražošanas direktors Andris Jegorovs, BOVAS “Bērnu klīniskā universitātes slimnīca” direktors Dzintars Mozgis, Rīgas 1.slimnīcas laboratorijas vadītāja Ilva Pildava, “Berlin-Chemie/Menarini Group” valsts menedžere Inta Saprovska, “GlaxoSmithKline” Latvijas pārstāvniecības vadītājs Dins Šmits, “Abbot Laboratories” reģionālā menedžere Baltijas valstīs Baiba Štāmere, a/s “Rīgas slimokase” vecākā apdrošināšanas inspektore Ilze Šutko.

Veselības ministrijas Komunikāciju nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!