• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Dāniju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.09.2003., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79062

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sadarbību ar Spāniju

Vēl šajā numurā

18.09.2003., Nr. 128

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Dāniju

Saeimas priekšsēdētāja Ingrīda Ūdre 16. septembrī tikās arī ar Dānijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Arnoldu Kristianu de Fīni Skibstedu.

Tikšanās laikā pārrunāti jautājumi, kas skar tautas nobalsošanu par Latvijas dalību Eiropas Savienībā (ES) un abu valstu divpusējās attiecības.

Saeimas priekšsēdētāja I.Ūdre apsveica Dānijas vēstnieku sakarā ar stāšanos jaunajā amatā un uzsvēra, ka līdzšinējās Latvijas un Dānijas attiecības vērtējamas kā ļoti veiksmīgas, un izteica cerību, ka turpmāk tās padziļināsies. I.Ūdre informēja, ka pašlaik svarīgākais ir gatavošanās nedēļas nogalē paredzētajam referendumam par Latvijas dalību Eiropas Savienībā. “Divas Baltijas valstis jau to ir veiksmīgi aizvadījušas, un mēs esam palikuši trešie, kam tas jāizdara,” teica I.Ūdre. Viņa informēja, ka eiroatbalstītāju skaits ir palielinājies, un te būtiska loma bijusi tiešajiem dialogiem ar Latvijas iedzīvotājiem. Kā zināms, gan Eiropas Parlamenta prezidents Pats Kokss, gan Igaunijas parlamenta vadītāja Ene Ergmā, gan citu valstu augstas amatpersonas piedalījušās diskusijās ar iedzīvotājiem, atbildot uz viņu jautājumiem. Saeimas priekšsēdētāja norādīja — ir svarīgi apzināties, ka balsojums par Latvijas pievienošanos ES nav saistāms ar mūsu valsts valdības darba novērtējumu.

I.Ūdre un A.Skibsteds sprieda arī par parlamenta kontroles realizāciju pār valdības darbu ES. Šajā ziņā daudz uzmanības tiek pievērts tam, kā tas tiek īstenots Ziemeļvalstu — Dānijas, Somijas un Zviedrijas — parlamentos.

Tikšanās noslēgumā puses pieskārās arī sabiedrības integrācijas jomai. Saeimas priekšsēdētāja pastāstīja, ka valsts finansē pamatizglītības iegūšanu septiņu mazākumtautību skolām. I.Ūdre norādīja: valoda ir labākais integrācijas līdzeklis, jo rada priekšnoteikumus līdzdalībai procesos, kas tieši skar katra cilvēka dzīvi. Piemēram, valodas zināšanas ir solis ceļā uz pilsonības iegūšanu, savukārt tas paver iespējas piedalīties vēlēšanās, ievēlot savus priekšstāvjus vietējās pašvaldībās un parlamentā, kā arī pašiem kandidēt un kļūt par likumdevējiem.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!