• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valsts budžetu astoņos mēnešos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.09.2003., Nr. 128 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79073

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par cūkgaļas tirgus sakārtošanu

Vēl šajā numurā

18.09.2003., Nr. 128

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valsts budžetu astoņos mēnešos

2003.gada pirmos astoņus mēnešus valsts konsolidētais kopbudžets beidzis nevis ar fiskālo deficītu, bet tieši pretēji – ar fiskālo pārpalikumu 10,7 miljonu latu apmērā, liecina Valsts kases oficiālais pārskats par budžeta izpildi 2003.gada janvārī – augustā.

Ļoti labas tendences arī augustā ir saglabājušās lielākajā valsts speciālajā budžetā – sociālās apdrošināšanas budžetā. Tā ieņēmumi septiņos mēnešos bijuši 376,4 miljoni latu, kas ir par 11,6 miljoniem latu vairāk, nekā bija plānots, un par 28,5 miljoniem latu vairāk nekā pērnā gada attiecīgajā laika posmā. Tādējādi sociālajā budžetā pēc šā gada astoņiem mēnešiem ir izveidojies ievērojams fiskālais pārpalikums – 32,1 miljons latu.

Finanšu ministrs Valdis Dombrovskis: “Astoņu mēnešu budžeta rezultāti ir daudz labāki, nekā bija plānots, un esmu apmierināts ar budžeta izpildi. To nodrošina gan Valsts ieņēmumu dienesta darbības rezultātā palielinājušies ieņēmumi, gan arī mazāki budžeta izdevumi, kas liecina par valsts iestāžu spēju samazināt savus izdevumus.

Īpaši mani iepriecē sociālās apdrošināšanas budžeta rādītāji, jo tie ir skaidrs apliecinājums gan cīņai ar aplokšņu algām, gan arī garants valsts iespējai palielināt pensijas ar indeksācijas palīdzību jau šogad un ar minimālās pensijas robežas palielinājumu nākamgad.”

Kopbudžeta (valsts pamatbudžets + speciālie budžeti + pašvaldību budžeti) ieņēmumi janvārī – augustā bijuši 1,359 miljardi latu, kas ir par 120 miljoniem latu jeb 10% vairāk nekā pērnā gada pirmajos astoņos mēnešos. Kopbudžeta izdevumi bijuši 1,349 miljardi latu.

Augustā kopbudžeta ieņēmumi bijuši 171,2 miljoni latu, izdevumi – 157,4 miljoni latu un kopbudžetā veidojies 13 miljonu latu fiskālais pārpalikums.

Valsts budžeta ieņēmumi janvārī – augustā bijuši 1,112 miljoni latu, izdevumi – 1,109 miljoni latu, fiskālais deficīts – 3,7 miljoni latu. Pašvaldību budžeta ieņēmumi šogad bijuši 375,6 miljoni latu, izdevumi – 369,6 miljoni latu, fiskālais pārpalikums – 7,5 miljoni latu.

Valsts parāds augusta beigās (pēc operatīvās informācijas) bijis 843,5 miljoni latu, kas ir par 87,2 miljoniem latu vairāk nekā 2002.gada beigās. No tā iekšējais parāds bijis 388 miljoni latu, kas ir par 96,4 miljoniem vairāk nekā pērnā gada beigās. Ārējais parāds no kopējā parāda bijis 455,5 miljoni latu, kas ir par 9,2 miljoniem latu mazāk nekā pērnā gada nogalē.

Finanšu ministrijas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!