• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par cīņu pret datorpirātismu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.09.2003., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79147

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pateicību Finanšu ministrijas ierēdnei

Vēl šajā numurā

19.09.2003., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par cīņu pret datorpirātismu

Tiekoties finanšu ministram Valdim Dombrovskim un “Business Software Alliance” (BSA) Latvijas komitejas vadībai, finanšu ministrs ir paudis atbalstu aktīvākai datorpirātisma apkarošanai Latvijā. Puses vienojās par pastiprinātu Finanšu ministrijas (FM) pārraudzībā esošo institūciju iesaisti cīņā pret nelegālas programmatūras lietošanu Latvijā.

Finanšu ministrs atzina, ka veiksmīga ir bijusi VID Finanšu policijas un Valsts policijas sadarbība, vienlaikus ar algu izmaksu aploksnēs pārbaudot arī datorprogrammu izmantošanas licences uzņēmumos. Papildus šai sadarbībai ministrs ierosināja BSA tikties arī ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID), tai skaitā nodokļu administrēšanas un muitas uzraudzības struktūru, vadību, lai, veicot regulāras pārbaudes uzņēmumu nodokļu maksājumos, tiktu pārbaudīts arī iemaksāto nodokļu apjoms par lietotajām datorprogrammām un tiktu pievērsta uzmanība datorprogrammu izmantošanas licenču pareizai uzglabāšanai uzņēmumu grāmatvedībā.

Šim nolūkam BSA paredz speciāli apmācīt atbildīgos VID (tai skaitā Finanšu policijas) un nodokļu administrēšanas darbiniekus, kā arī piedāvā ekspertu palīdzību autortiesību jautājumos.

“Pēc BSA rīcībā esošiem datiem, samazinot datorpirātisma līmeni Latvijā par 10%, valsts nodokļos iegūtu aptuveni 5 miljonus latu. Tas arī radītu ap 600 jaunu labi apmaksātu darba vietu, atzīmē Valdis Birkavs, BSA Latvijas komitejas priekšsēdētājs.

“Business Software Alliance” ir bezpeļņas organizācija, kas dibināta ASV 1988.gadā, lai tās biedri vienoti cīnītos pret datorprogrammu nelegālu kopēšanu un izplatīšanu, respektīvi, datorprogrammu pirātismu. No 2001.gada 17.janvāra Latvijā darbojas sabiedriska organizācija “BSA Latvijas komiteja”.

Finanšu ministrijas preses dienests

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!