• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar pārliecību par Baltijas tautu kopīgo nākotni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.09.2003., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79153

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Savienības tiesību ieviešana Latvijā

Vēl šajā numurā

19.09.2003., Nr. 129

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar pārliecību par Baltijas tautu kopīgo nākotni

Vakar, 18.septembrī, Latvijā vizītē uzturējās Lietuvas Republikas prezidents Rolands Pakss

P1.JPG (19322 bytes)Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 18. septembrī, Rīgas pilī tikās ar Lietuvas prezidentu Rolandu Paksu.

Tikšanās laikā prezidente uzsvēra, ka 20.septembrī Latvijai tautas nobalsošanā ir jānostiprina sava neatkarība, kas aizsākta Baltijas ceļā, fiziski trim Baltijas tautām sadodoties rokās. Viņa pauda pārliecību par triju Baltijas tautu kopīgo ceļa gājumu arī nākotnē, esot pilntiesīgām ES dalībvalstīm.

R.Pakss sacīja, ka viņš ir pārliecināts par Latvijas pozitīvo balsojumu, jo nevar iedomāties situāciju, ka Lietuva paliktu tādu valstu vidū, kuras nav ES dalībvalstis.

Abi prezidenti apspriedās par ES un Krievijas attiecībām, atzīmējot, ka attiecības un sadarbība starp jaunajām ES dalībvalstīm un Krieviju risināsies kopējā ES un Krievijas dialogā.

P3.JPG (17563 bytes) P4.JPG (22271 bytes)
Divpusējo sarunu laikā: Lietuvas vēstnieks Latvijā Petrs Vaitiekūns, Lietuvas prezidents Rolands Pakss; Latvijas Valsts prezidenta kancelejas vadītājs Mārtiņš Bondars, Latvijas vēstniece Maira Mora un Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga (apakšējos attēlos)
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Prezidente vēlreiz sveica kolēģi sakarā ar Lietuvas basketbola komandas uzvaru Eiropas čempionātā, sakot: “Tas ir lielisks apliecinājums tam, ka arī mazas tautas var līdzvērtīgi mēroties ar spēkiem ar lielajām tautām.” R.Pakss atbildēja, ka Lietuvā ar sirsnību uzņemti Latvijas sveicieni šajā sportiskajā notikumā.

Apspriesti arī jautājumi, kas saistīti ar Baltijas jūras reģiona kopējo infrastruktūras projektu virzību. Prezidente sacīja, ka ir gandarīta par 6.oktobrī Rīgā gaidāmo Baltijas jūras attīstības forumu, kurā, piedaloties Igaunijas, Lietuvas, Polijas prezidentiem un vairākiem simtiem Baltijas jūras reģiona uzņēmēju, būs iespēja turpināt sarunu par kopīgo reģiona infrastruktūras veidošanu un reģiona attīstību.

Valsts prezidenta preses dienests

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!