• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par eiropeisko "Rīgas piensaimnieku". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2003., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79173

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par igauņu radikālajiem liberāļiem

Vēl šajā numurā

23.09.2003., Nr. 130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par eiropeisko “Rīgas piensaimnieku”

Piena pārstrādātājs AS “Rīgas piensaimnieks” uzstādījis jaunu iekārtu, kas datorizēti veic visas ražošanas cikla funkcijas un ļaus pieckārtīgi palielināt ražošanas apjomus. Iekārtas uzstādīšanai piesaistīti ES pirmsstrukturālā fonda SAPARD līdzekļi 0,5 miljonu eiro apmērā, bet kompānijas līdzfinansējums projektā ir viens miljons eiro.

“Rīgas piensaimnieka” realizētais projekts ir Baltijā vienīgais. Jaunā iekārta datorizēti izgatavo iepakojuma trauciņus, iepilda produktu un sapako gatavo produkciju. Tā var stundā ražot 20 000 jogurta vienību un ļaus nodrošināt pieprasījumu ne tikai Baltijas tirgū, bet arī palielināt eksportu. Tāpat jaunā iekārta ievērojami samazinās produktu iepakojuma izgatavošanas, transportēšanas un uzglabāšanas izmaksas. Līdz ar jaunās iekārtas uzstādīšanu RPS uzsāk arī vairāku jaunu produktu ražošanu. Nākamgad uzņēmums plāno strādāt tikai ar augstākās kvalitātes pienu un palielināt tā iepirkuma cenu, kas jau šobrīd ir par 10-15% lielāka nekā vidēji Latvijā.

RPS ir viens no lielākajiem piena pārstrādes uzņēmumiem valstī, kas savu produkciju realizē ne tikai vietējā tirgū, bet arī eksportē uz Igauniju, Lietuvu, ES valstīm, ASV un Krieviju, pavisam uz 21 valsti. No 1997. līdz 2003. gadam kopumā RPS investējis 16 miljonus eiro, kas uzņēmumā ļāvis uzstādīt mūsdienīgas iekārtas.

“DIENAS BIZNESS”; pēc S. Dieziņas informācijas “Ražos ar pieckāršu jaudu”

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!