• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidente: Konferencē par cīņu pret terorismu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.09.2003., Nr. 130 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79222

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr.413

Par darba grupu valsts programmas "Sabiedrības integrācija Latvijā" īstenošanai

Vēl šajā numurā

23.09.2003., Nr. 130

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidente:

Konferencē par cīņu pret terorismu

Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vakar, 22. septembrī, Ņujorkā uzstājās konferencē, kas veltīta cīņai pret terorismu, lai stiprinātu pasaulē civilizācijas vērtības un humānismu.

Līdz ar tādiem pasaules līderiem kā Francijas prezidents Žaks Širaks, Kanādas premjers Žans Kretjēns, Spānijas premjerministrs Hosē Marija Asnars, Norvēģijas un Nīderlandes premjerministri un citiem konferences runātājiem Valsts prezidente uzsvēra, ka terorisms patlaban nozīmē uzbrukumu civilizētajai pasaulei un tas nerīkojas ne pēc kādiem spēles likumiem, kā arī to ir grūti izšķirt kā ienaidnieku, jo tas jebkurā brīdī var apdraudēt jebkuru sabiedrību un iedzīvotāju pasaulē.

V.Vīķe-Freiberga uzsvēra, ka terorisma pamatā ir dažādi cēloņi, to skaitā personību psiholoģija un dažādi sociālie un reliģiskie apstākļi, tāpēc ir jāveido ciešāks dialogs pasaulē, kas balstītos uz cilvēka dzīvību kā vērtību un uz civilizētas sabiedrības vērtībām. Prezidente arī aicināja pārējos pasaules līderus stingri apstiprināt, ka problēmas ir jārisina, rēķinoties ar civilizētas sabiedrības vērtībām. Valsts prezidente mudināja apzināties jaunos terorisma izaicinājumus, kuri attīstās līdz ar jauno tehnoloģiju izaugsmi. Stingri vēršoties pret masu iznīcināšanas līdzekļu izplatību, V.Vīķe-Freiberga atzīmēja, ka liela uzmanība šobrīd jāpievērš tam, lai meklētu veidus, kā atrast to īpašo vietu, kur starptautiskā sabiedrība var palīdzēt, un to punktu, kurā tās centieni var iespaidot terorisma cēloņus.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!