• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par attaisnoto izdevumu atmaksu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.09.2003., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79300

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pensiju indeksācijas būtību

Vēl šajā numurā

25.09.2003., Nr. 132

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par attaisnoto izdevumu atmaksu

Līdz 1.aprīlim nodokļu maksātājiem bija iespēja savā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) reģionālās iestādes nodaļā iesniegt iedzīvotāju ienākumu nodokļa gada deklarācijas, lai saņemtu iedzīvotāju ienākumu nodokļa atmaksu no budžeta par attaisnotajiem izdevumiem (izglītību un medicīnas pakalpojumiem).

Šogad iesniegto deklarāciju skaits par iedzīvotāju ienākumu nodokļa atmaksu sakarā ar pievienotajiem attaisnoto medicīnas un izglītības izdevumu dokumentiem salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir pieaudzis par 48% — iesniegts vairāk nekā 104 tūkstoši ienākumu nodokļa deklarāciju. 2002. gadā par 2001.gadu VID tika saņemtas 70 178 gada ienākumu deklarācijas. Līdz ar to salīdzinājumā ar pagājušo gadu, kad Valsts ieņēmumu dienests attaisnotajos izdevumos kopumā atmaksāja 2 094 385 latus, arī pieaugusi attaisnoto izdevumu atmaksas summa — tā šogad ir par 52% lielāka (Ls 3 177 782).

Apkopotā statistika liecina, ka ar katru gadu visās VID reģionālajās iestādēs ir pieaudzis iesniegto iedzīvotāju ienākumu deklarāciju ar pieprasījumu pēc attaisnoto izdevumu atmaksas skaits.

Šogad visvairāk iedzīvotāju ienākumu deklarāciju ar pieprasījumu pēc attaisnoto izdevumu atmaksas saņemts VID Rīgas reģionālajā iestādē — dokumentus iesnieguši 39 727 nodokļu maksātāji, kas ir par 64% vairāk nekā pērn.

Pagājušajā gadā VID Rīgas reģionālās iestādes deviņās nodaļās tika saņemtas 24 223 gada ienākumu deklarācijas. Tāpat kā pērn arī šogad visaktīvāk deklarācijas iesnieguši Rīgas pilsētas Vidzemes un Latgales priekšpilsētas iedzīvotāji. Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu visvairāk — par 88% — pieaudzis iesniegto deklarāciju skaits Rīgas rajona nodaļā, kur iedzīvotāju ienākumu deklarācijas ar pieprasījumu pēc attaisnoto izdevumu atmaksas iesnieguši 5584 iedzīvotāji. Attiecīgi VID Rīgas reģionālā iestāde iedzīvotājiem visvairāk arī atmaksājusi attaisnotos izdevumus — 1 554 247 latus, kas ir par 74% vairāk nekā pagājušajā gadā.

VID Zemgales reģionālajā iestādē iesniegti 14 856 iedzīvotāju ienākumu deklarācijas, kas ir par 34% vairāk nekā pagājušajā gadā, un šajā reģionā tāpat kā pērn visčaklāk deklarācijas ar pieprasījumu pēc attaisnoto izdevumu atmaksas iesnieguši Jelgavas iedzīvotāji, šajā nodaļā arī salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ir vislielākais pieaugums — par 54% vairāk iesniegtu iedzīvotāju ienākumu deklarāciju ar pievienotu informāciju par attaisnotajiem izdevumiem.

Zemgales reģionālā iestāde iedzīvotājiem attaisnotajos izdevumos šogad izmaksājusi 411 633 latus, kas ir par 36% vairāk nekā pērn.

VID Vidzemes reģionālajā iestādē šogad iesniegtas 18 255 deklarācijas, kas ir par aptuveni 5,5 tūkstošiem vairāk nekā 2002.gadā, un šajā reģionā visaktīvākie deklarāciju iesniegšanā bijuši valmierieši — Vidzemes reģionālās iestādes Valmieras nodaļā iesniegtas 4392 deklarācijas ar pieprasījumu pēc attaisnoto izdevumu atmaksas. Vidzemes reģionālā iestāde šogad attaisnotajos izdevumos izmaksājusi 477 309 latus, un tas ir par 26% vairāk nekā pērn.

VID Kurzemes reģionālajā iestādē saņemtas 15 193 iedzīvotāju ienākumu deklarācijas ar mērķi atgūt attaisnotos izdevumus par medicīnas un izglītības pakalpojumiem, kas ir par 34% vairāk nekā pērn. Kurzemes reģionā visvairāk nodoto iedzīvotāju ienākumu deklarāciju ir Liepājas nodaļā, kur saņemtas 5415 deklarācijas. Kurzemes reģionālā iestāde šogad attaisnotajos izdevumos ir atmaksājusi par 24% vairāk nekā iepriekšējā gadā — 340 748 latus.

Savukārt Latgales reģionālajā iestādē šogad iesniegtas 16 674 iedzīvotāju ienākumu deklarācijas ar pieprasījumu pēc attaisnoto izdevumu atmaksas, kas ir par 53% vairāk nekā pērn, bet visvairāk — 6737 — deklarācijas attaisnoto izdevumu atmaksai iesniegtas Daugavpils nodaļā, savukārt vislielākais iesniegto deklarāciju pieaugums salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir Ludzas nodaļā — par 100%. Latgales reģionālā iestāde šogad attaisnotajos izdevumos atmaksājusi 393 845 latus — par 56% vairāk nekā pērn.

Dita Kļaviņa–Lauberte, VID  Komunikācijas nodaļas priekšniece

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!