• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas un Austrālijas attiecību potenciāls nav izsmelts. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2003., Nr. 133 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79343

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aplokšņu algu apkarošanu

Vēl šajā numurā

26.09.2003., Nr. 133

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas un Austrālijas attiecību potenciāls nav izsmelts

No 23. līdz 29.septembrim Latvijā vizītē uzturas Austrālijas parlamenta deputātu delegācija

Pie iekšlietu ministra

Vakar, 25. septembrī, iekšlietu ministrs Māris Gulbis tikās ar Austrālijas parlamenta deputātu delegāciju. Tikšanās mērķis bija iepazīties ar iekšlietu sistēmu un pārrunāt turpmākās sadarbības iespējas.

M. Gulbis iepazīstināja Austrālijas parlamenta deputātu delegāciju ar Latvijas Iekšlietu ministrijas darba prioritātēm, uzsverot, ka liela uzmanība tiek veltīta korupcijas, organizētās noziedzības un kontrabandas apkarošanas jautājumiem.

Austrālijas parlamenta senators Grants Čapmens vēlējās uzzināt, kā Latvija un Austrālija varētu sadarboties iekšlietu jomā. Ministrs atbildēja, ka tā varētu būt informācijas apmaiņa, piemēram, par organizētās noziedzības tendencēm, kā arī varētu izstrādāt dažādas iekšlietu iestāžu darbinieku apmācības programmas. Savukārt Valsts policijas priekšnieks Jānis Zaščerinskis, stāstot par Valsts policijā veiktajām reformām, izteica cerību, ka turpmāk Latvijas policijai ar Austrālijas policiju varētu izveidoties ciešāka sadarbība, līdzīgi kā tas šobrīd ir Latvijas tiesībsargājošajām iestādēm ar ASV un Apvienotās Karalistes atbilstošajiem dienestiem.

Valsts sekretāra vietnieks Mārtiņš Bičevskis atzīmēja, ka organizētā noziedzība nav vienīgā, kas nepazīst robežas, tas attiecas arī uz nelegālās migrācijas problēmām. Viņš vēlējās uzzināt, kā nelegālo imigrantu, bēgļu un patvēruma meklētāju problēmas tiek risinātas Austrālijā. Austrālijas parlamentāriešu delegācijas pārstāvji informēja, ka viņu valstī ir liela pieredze šajā jomā un ir izstrādāta valsts programma, kas tiek augstu vērtēta visā pasaulē.

Austrālijas parlamenta deputātu delegācijas pārstāvis informēja, ka visa Latvijā iegūtā informācija tiks apkopota ziņojumā Austrālijas parlamentam un viņi cer, ka sadarbībā ar Austrālijas vēstniecību Latvijā tiks sagatavots atbildes ziņojums, kurā arī tiks izskatīti jautājumi par turpmākās sadarbības uzlabošanu.

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

Pie aizsardzības ministra

Aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis vakar, 25. septembrī, tikās ar Austrālijas parlamenta senatoru delegāciju.

Ģ.V.Kristovskis informēja Austrālijas parlamenta pārstāvjus par Nacionālo bruņoto spēku vēsturi un attīstības plāniem, norādot, ka Latvijas aizsardzības sistēmai nākamajā dekādē ir jāatbilst modernās drošības situācijai. Aizsardzības ministrs norādīja, ka Baltijas valstu sadarbība ir svarīga ne tikai Latvijai, bet arī Igaunijai un Lietuvai, jo tādējādi tiek attīstīta visa Baltijas jūras reģiona drošība.

Atbildot uz Austrālijas parlamenta senatoru jautājumu par sadarbību starp NATO un Eiropas Savienības bruņotajiem spēkiem Eiropā, aizsardzības ministrs teica: “Ne vienmēr NATO ir jāvada miera nodrošināšanas operācijas, īpaši Eiropā. Šādus pasākumus savā atbildībā var ņemt Eiropas Savienības bruņotie spēki, koordinējot darbības ar NATO. Arī mūsu karavīri piedalās gan NATO miera nodrošināšanas misijās, gan Eiropas Savienības operācijā Maķedonijā.”

Aizsardzības ministrijas  Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!