• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomikas ministra vizīti Hamburgā un Rostokā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2003., Nr. 133 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79366

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

26.09.2003., Nr. 133

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomikas ministra vizīti Hamburgā un Rostokā

Ekonomikas ministrs Juris Lujāns devies ārvalstu vizītē uz Vācijas pilsētām Hamburgu un Rostoku. Vizīte ilgs no 24. līdz 26. septembrim.

Trešdien, 24.septembrī, J.Lujāns apmeklēja Hamburgas Starptautisko ekonomikas institūtu, kur uzstājās ar runu “Te mēs esam: kā dalība ES ietekmēs Latvijas ekonomiku”, un Hamburgas Tirdzniecības kameru, kur apaļā galda diskusijā uzstājās ar prezentāciju “Cik labi Latvija ir sagatavota pirms iestāšanās Eiropas Savienībā”.

Runā Hamburgas Starptautiskajā ekonomikas institūtā J.Lujāns atgādināja klātesošajiem Latvijas gaitu uz iestāšanos ES un uzsvēra pārliecinošo Latvijas pilsoņu izvēli referendumā, balsojot par savas valsts iestāšanos Eiropas Savienībā, kā arī iezīmēja turpmākās Latvijas attīstības perspektīvas jau kā ES dalībvalstij.

Hamburgas Tirdzniecības kamerā prezentējot Latvijas ekonomisko sagatavotību pirms iestāšanās ES, J.Lujāns uzsvēra, ka Latvijai kā nākamajai ES dalībvalstij aizvien vairāk jāaktivizē sadarbība ar pašreizējām ES dalībvalstīm. Ministrs arī iepazīstināja diskusijas dalībniekus ar izstrādāto Attīstības plānu 2004. – 2006.gadam, kas nodrošinās saskaņotu strukturālo fondu līdzekļu izmantošanas koordinēšanu pēc Latvijas iestāšanās ES. Diskusijā Hamburgas politiķi un uzņēmēji izrādīja interesi par investīciju iespējām Latvijā. Pēc viņu domām, Latvijas pievienošanās ES veicinās Hamburgas uzņēmēju investīcijas.

Šodien ekonomikas ministrs tiekas ar Hamburgas ekonomikas un darba lietu senatoru G.Uldalu. Tikšanās laikā oficiāli tiks paziņots par Latvijas pārstāvniecības atvēršanu Hamburgā, bet jau rīt J.Lujāns dosies uz Vācijas ostas pilsētu Rostoku, kur apmeklēs Rostokas mēriju un ostu.

EM Sabiedrisko attiecību  un informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!