• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Eiropas Savienības kandidātvalstu muitu sadarbību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.2003., Nr. 134 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79429

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas ekonomisko pārstāvniecību Hamburgā

Vēl šajā numurā

30.09.2003., Nr. 134

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Eiropas Savienības kandidātvalstu muitu sadarbību

Pagājušajā nedēļā, 26.septembrī, Romā kārtējo reizi tikās ES kandidātvalstu muitas vadītāji, lai izvērtētu līdzšinējo sadarbību muitas jomā un vienotos par turpmākiem sadarbības virzieniem.

Sanāksmē pārrunāta ārējās ES robežas stiprināšana un muitas loma sabiedrības un kopējā tirgus aizsardzībā un drošībā. Eiropas Komisijas, Itālijas muitas (kas rīkoja šo tikšanos) un ES kandidātvalstu pārstāvji uzsvēra, ka šo funkciju nodrošināšana ir ļoti svarīgs muitas uzdevums, kura izpildei jāpievērš pastiprināta uzmanība, jo muitas dienesti kandidātvalstīs lielāku uzmanību velta fiskālajai funkcijai un budžeta ieņēmumu nodrošināšanai.

Tikšanās laikā akcentēta valstu sadarbības nozīme. Topošās ES dalībvalstis tika aicinātas turpmāk pastiprināt sadarbību ar valstīm, kas nav savienības locekles. Muitu vadītāji pārrunāja arī nepieciešamību uzlabot dažādu valsts dienestu sadarbību iekšzemē, jo nereti vērojama konkurence starp dienestiem, nevis kopīgs darbs valsts funkciju nodrošināšanai.

VID Galvenās muitas pārvaldes direktors Mārtiņš Tols norādīja, ka īpaši vērtīga šī tikšanās bijusi tālab, ka sanāksmes dalībnieki pārsprieduši dažādas aktualitātes saistībā ar gaidāmo ES paplašināšanos un dalījušies pieredzē, kas uzkrāta, gatavojoties pildīt muitas jaunās funkcijas pēc iestāšanās ES. “Kopējās lauksaimniecības politikas administrēšana, tradicionālo pašu resursu iekasēšana un uzskaite, muitas kontroles specifika uz ES iekšējām un ārējām robežām ir tikai daži, bet ļoti svarīgi jautājumi, kuru risināšanā kolēģu padoms lieti noderēs turpmākajā darbā,” atzina M.Tols.

Marika Līdaka, VID Galvenās muitas pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!