• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Zaļo karti Latvijā un Lietuvā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.10.2003., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79571

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiropas Savienības komisārs atbild Krievijas domes deputātam par Latviju

Vēl šajā numurā

03.10.2003., Nr. 137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Zaļo karti Latvijā un Lietuvā

Transportlīdzekļu vadītājiem, kuriem ceļā uz citām Eiropas valstīm bija transportlīdzeklī jāšķērso Lietuvas teritorija, neērtības un liekus izdevumus sagādāja apstāklis, ka Lietuvas teritorijā nebija spēkā starptautiskais transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas līgums, saukts par Zaļo karti.

2003.gada 15.oktobrī Lietuva kļūs par pilntiesīgu Zaļās kartes sistēmas dalībvalsti, un no šīs dienas Latvijas Zaļā karte ir derīga iebraukšanai Lietuvā.

Saskaņā ar LR Satiksmes biroja noslēgto līgumu ar Lietuvas Transportlīdzekļu apdrošināšanas biroju no 2003. gada 15. oktobra Latvijas Zaļā karte ir derīga iebraukšanai Lietuvā arī tad, ja Latvijas Zaļās kartes veidlapā vēl nav iedrukāta aile ar Lietuvas valsts saīsinājumu “LT”. Līdz ar to arī Lietuvas Zaļā karte ir derīga iebraukšanai Latvijā no 2003. gada 15. oktobra.

Par visiem gadījumiem, kuros uz Lietuvas Republikas robežas, sākot ar šā gada 15. oktobri, rodas sarežģījumi tādēļ, ka Latvijas Zaļās kartes veidlapā vēl nav iespiests Lietuvas valsts apzīmējums “LT”, lūdzam paziņot LR Satiksmes birojam.

Latvijas Satiksmes birojs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!