• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas brīvostas darbības revīziju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.10.2003., Nr. 137 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79576

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Zaļo karti Latvijā un Lietuvā

Vēl šajā numurā

03.10.2003., Nr. 137

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgas brīvostas darbības revīziju

Valsts kontrole 2. oktobrī ir saņēmusi valdības vadītāja Einara Repšes vēstuli ar lūgumu izvērtēt iespēju uzsākt kompleksu Rīgas brīvostas saimnieciskās darbības revīziju par laikposmu no 1998.gada, vienlaikus veicot arī Rīgas brīvostas valdes un pārvaldnieka rīcības un pieņemto lēmumu likumības un lietderības revīziju par minēto laikposmu.

Ministru prezidenta lūgums tiks izskatīts pirmdien, 6.oktobrī, Valsts kontroles padomes kārtējā sēdē. Saskaņā ar Valsts kontroles likumu tiek veiktas revīzijas saskaņā ar Valsts kontroles padomes apstiprināto revīziju gada plānu, un tikai padome ir tiesīga veikt tajā izmaiņas.

24.septembrī Valsts kontrole iesniedza Saeimai un Ministru kabinetam ziņojumu, pamatojoties uz Valsts kontroles veikto likumības revīziju Rīgas brīvostas pārvaldē. Šajā ziņojumā ietverti arī priekšlikumi grozījumiem likumā “Par ostām” un Rīgas brīvostas likumā.

Valsts kontrole uzskata, ka šajos likumos, kā arī citos likumos nav nepārprotami noteikts Rīgas brīvostas pārvaldes juridiskais statuss, tās tiesības, pārraudzības mehānisms pār to gadījumos, kad pārvalde, veicot iepriekš minētajos likumos noteiktos uzdevumus, veic pēc apjoma ievērojamas darbības ar valstij vai pašvaldībai piederošo mantu un finanšu līdzekļiem, kam piesaistīta liela sabiedrības uzmanība, un ir saskatāma zināma riska pakāpe šo projektu īstenošanā.

Pirmdien, 6.oktobrī, valsts kontrolieris Raits Černajs tiksies ar Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu tikšanās reizē tiks skarts arī jautājums par Rīgas brīvostu un grozījumiem minētajos likumos.

Indira Ozola, valsts kontroliera padomniece

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!