• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: Par Latvijas nostāju Starpvaldību konferencē Saņemot godpilno Vācijas gada balvu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.2003., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79625

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mums jāsadarbojas miera un labklājības vārdā

Vēl šajā numurā

07.10.2003., Nr. 138

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

Par Latvijas nostāju Starpvaldību konferencē

Sestdien, 4.oktobrī, Ministru prezidents Einars Repše Romā piedalījās Starpvaldību konferences atklāšanā.

Darba sesijas laikā E.Repše izklāstīja Latvijas nostāju par Eiropas Savienības (ES) konstitucionālā līguma projektu un tajā veicamajām izmaiņām.

E.Repše atzīmēja, ka jaunā konstitucionālā līguma kvalitāte var tikt sasniegta ar nosacījumu, ka Starpvaldību konference norit atklāti, sniedzot visām iesaistītajām valstīm iespēju pēc vajadzības paplašināt konferencē izskatāmo jautājumu loku.

Kā vienu no Latvijas prioritātēm ES konstitūcijas projektā E.Repše atzīmēja komisijas sastāvu, saglabājot principu – katrai valstij viens balsstiesīgs komisārs. Ministru prezidents uzsvēra Nicas līgumā noteiktās minimālās valstu pārstāvniecības principa ievērošanu Eiropas Parlamentā, kas nebūtu mazāka par pieciem deputātiem no valsts. E.Repše atzina, ka ir būtiski, lai dalībvalstu sadarbība aizsardzības politikas jomā būtu atvērta visām ES dalībvalstīm.

Runas noslēgumā E.Repše apliecināja Latvijas gatavību sadarboties, lai jaunais konstitucionālais līgums tiktu parakstīts 2004.gada maijā.

Saņemot godpilno Vācijas gada balvu

Piektdien, 3.oktobrī, Ministru prezidents Einars Repše Berlīnē svinīgā ceremonijā saņēma Vācijas sabiedriskās organizācijas “Werkstatt Deutschland” piešķirto “Die Quadriga” (kvadriga – četrjūgs uz Brandenburgas vārtiem) gada balvu par ieguldījumu Eiropas apvienošanā. Tā katru gadu tiek piešķirta izcilām personībām politikas, tautsaimniecības, mediju un kultūras jomā. Balvu šogad saņēma arī Luksemburgas Lielhercogistes premjerministrs Žans Klods Junkers.

Einars Repše savā runā atzīmēja, ka tas notiek nozīmīgā brīdī un vietā – Vācijas Vienības dienā atkalapvienotajā vēsturiskajā galvaspilsētā.

Ministru prezidents uzsvēra, ka “Die Quadriga” balva ir apbalvojums arī visai Latvijas tautai par atgriešanos Eiropā, pārvarot pusgadsimtu ilgušās padomju okupācijas sekas. E.Repše atzinīgi novērtēja, ka Vācija bija viena no pirmajām valstīm, kas atzina Latvijas neatkarības atjaunošanu 1991.gada augustā. Pēc neatkarības atgūšanas Latvijai un Vācijai izveidojās cieša sadarbība, piemēram, tieši Vācijas uzņēmumam Latvijas Banka uzticēja izgatavot Latvijas nacionālo valūtu – latu.

Ministru prezidents uzsvēra, ka Vācija labāk par citām valstīm saprata Eiropas sadalīšanas traģēdiju – pēdējo desmit gadu laikā sniedza būtisku finansiālu atbalstu demokrātijas un tirgus ekonomikas atjaunošanai Latvijā un pašlaik ir galvenais tirdzniecības partneris un nozīmīgs investors. Šā gada pavasarī Vācijas parlaments viens no pirmajiem ratificēja Latvijas pievienošanās protokolus NATO un Eiropas Savienībai (ES).

E.Repše ar gandarījumu atzina Latvijas vēlētāju vairākuma pirms divām nedēļām izdarīto lēmumu par pievienošanas ES, kas noslēdz Baltijas ceļu uz ES.

Balvas pasniegšanas ceremoniju kuplināja Latvijas kamerkora “Balsis” uzstāšanās.

Valsts kancelejas  Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!