• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Zemessardzes struktūru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.2003., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79634

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Īslīces pagasta padomes saistošie noteikumi Nr.2

Par Īslīces pagasta teritorijas plānojumu

Vēl šajā numurā

07.10.2003., Nr. 138

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Zemessardzes struktūru

Lai izveidotu militāriem standartiem atbilstoši komplektētas vienības, efektivizētu Zemessardzes (ZS) un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vienību administrēšanu un vadību, nodrošinātu pilnvērtīgu apmācību ārrindas zemessargiem, pilnvērtīgi iekļautu ZS vienības jaunajā NBS struktūrā un operatīvās vadības sistēmā, 2002.gadā NBS reformas ietvaros tika sākta ZS restrukturizācija.

Šī restrukturizācija ir orientēta uz aizsardzības resursu efektīvāku pārvaldīšanu, zemessargu kvalitatīvu apmācību, vienkāršāku komandvadību un finansiālo resursu koncentrēšanu investīcijām.

Pamatojoties uz minēto, ir pieņemts lēmums izveidot divus Zemessardzes novadus (ZSN), apvienojot ZS 1. ar 4. kājnieku brigādi un 2. ar 3. kājnieku brigādi. 1.ZSN štābs atradīsies Liepājā, Dārza ielā 10, bet 2.ZSN štābs – Rēzeknē, Brīvības ielā 47.

Ir veikti precīzi aprēķini ZS reorganizācijas efektivitātes noteikšanai naudas izteiksmē. Reorganizācijas rezultātā tiks ietaupīti aptuveni 2 miljoni latu gadā. Šie līdzekļi tiks novirzīti straujākai ZS infrastruktūras un vadības sistēmu attīstībai, saglabājot pašreizējo ZS brigāžu atbildības rajonus.

ZS restrukturizācija apspriesta Saeimas Aizsardzības un iekšlietu komisijā, apstiprināta Ministru prezidenta vadītajā NATO Integrācijas padomes sēdē, kā arī atzīta NATO, apstiprinot Latvijas Rīcības plānu dalībai NATO.

Zemessardzes Sabiedrisko attiecību daļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!