• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Godā un sirdī nesot latviešu un Latvijas baznīcas svēto. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.2003., Nr. 138 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79635

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Godinot tautas vienotību un gara spēku

Vēl šajā numurā

07.10.2003., Nr. 138

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Godā un sirdī nesot latviešu un Latvijas baznīcas svēto

Sestdien, 4.oktobrī, Rīgas Kristus Piedzimšanas pareizticīgo katedrālē par godu arhibīskapa Jāņa Pommera pārbedīšanai notika rituāla ceremonija, kas pulcēja tūkstošiem Latvijas pareizticīgo

POPI01.JPG (79129 bytes)
Foto: Igors Antipovs

Pareizticīgie devās Krusta gājienā no Rīgas Pokrova baznīcas līdz Rīgas Kristus Piedzimšanas pareizticīgo katedrālei. Tur, skanot baznīcas zvaniem, katedrālē pulcējās pareizticīgie, kas turēja rokās svētbildes un aizdedzināja svecītes. Garīgo dziedājumu pavadījumā pareizticīgo mācītāju procesija baznīcā ienesa šķirstu ar arhibīskapa Pommera mirstīgajām atliekām. Pēc tam cilvēku pārpildītajā katedrālē notika dievkalpojums. Ļaudis drūzmējās arī uz katedrāles kāpnēm un laukumā pie ieejas.

1934.gadā mocekļa nāvē mirušais Jānis Pommers 2001.gadā tika kanonizēts. Viņš ir vienīgais latvietis, kuru dažādu tautību pareizticīgie pielūdz kā svēto.

Šovasar jūlija vidū pēc rūpīgas sagatavošanās darbiem, pieaicinot pieredzējušus speciālistus, Pokrova kapos tika atvērts Pommera kaps. Atklājās, ka gandrīz septiņdesmit gadus viņa miesa saglabājusies laika neskarta, un tas tiek uzskatīts par vēl vienu papildu pierādījumu, ka arhibīskaps Jānis patiesi ir svētais.

Pēc Letas informācijas

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!