• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ziņu aiz ziņas, par domu aiz domas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.10.2003., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79670

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai saņemtu ES struktūrfondu līdzekļus

Vēl šajā numurā

08.10.2003., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ziņu aiz ziņas, par domu aiz domas

• Komponists Pēteris Vasks: “Dziesmu svētki jau nav tā vieta, kur pierādīt mūsu tautas muzikālo varēšanu, muzikālās izglītības rezultātus. Dziesmu svētki tomēr ir un paliek nacionālās pašapziņas uzturēšanas, nacionālās identitātes saglabāšanas, godā celšanas augstā dziesma. Es personiski Dziesmu svētkos negribu justies kā komponists, kura dziesmu te šovakar dziedās, bet būt kā maza daļiņa no tautas, smelties un uzlādēties no šīs kopā sanākšanas lielās, garīgās enerģijas.”

Pēc “LAUKU AVĪZES”

 

• Ikgadējā Piensaimnieku centrālās savienības produktu degustācijā atzīts, ka labākie skābkrējuma meistari strādā Valmierā, Smiltenē un Talsos. Sviestu vislabāk kult prot Valmierā, “Rīgas piensaimniekā”, Tukumā un Straupē.

Pēc “LAUKU AVĪZES”

 

• Rīga dārdzības ziņā patlaban ir 27. vietā pasaulē, 11. — Eiropā. Dārgāka dzīve Eiropā ir Maskavā, Ženēvā, Londonā, Cīrihē, Sanktpēterburgā, Oslo, Kopenhāgenā, Dublinā, Parīzē un Kijevā, lētāka — Vīnē, Helsinkos, Budapeštā, Romā, Stokholmā un Prāgā.

Pēc “DIENAS BIZNESA”

 

• Turkmenistānā palikusi tikai viena skola ar apmācību krievu valodā, radio slēgtas visas programmas krievu valodā, televīzijā darbojas tikai viena informatīva programma kādreizējā lielā brāļa valodā, kas raida 15 minūtes trīs reizes nedēļā. Maskava izliekas, ka nekas nav noticis.

Pēc “LAUKU AVĪZES”

 

• Pensionārs Vīgants Liepiņš: “Runāt par lauksaimniecības sagrāvi ir negudri. Jā, arī man, tā sauktajam ulmaņlaika bērnam, ir nostalģija pēc pirmskara lauku idilles ar to laiku zemes apstrādāšanas metodēm. Bet... Nu, nebūs vairs tā. Mēs, mīļie, dzīvojam jau XXI gadsimtā un XX gadsimts ir pagājis.”

Pēc “DIENAS”

 

• Igauņiem piederošā AS “Cēsu alus” šogad plāno sākt jaunas vārītavas celtniecību, kurā ieguldīs ap diviem miljoniem latu. Projektu paredzēts pabeigt jau pavasarī. Līdz ar to būs iespējams divkāršot ražošanas apjomus un pārliecinoši ieņemt otro vietu Latvijas aldaru rangu sarakstā (šobrīd cēsinieki ir trešie, par mata tiesu aiz Lāčplēša alus brūveriem — “LV”).

Pēc “DIENAS BIZNESA”

 

• Preses nama īpašniece AS “Ventspils nafta” esot piedāvājusi dāņu nekustamā īpašuma kompānijai “Kristensen Baltic” iegādāties šo objektu par 15 miljoniem eiro. “Kristensen Baltic” šāda cena likusies par augstu.

Pēc “DIENAS BIZNESA”

 

• Talsu rajona Dundagas pagasta padome nolēmusi iznomāt 106 ha pašvaldības zemes Muņu ciemā Rīgas SIA “Wincono Latvia” vēja ģeneratoru parka ierīkošanai. Šajā sakarā turpmāk ik gadu pašvaldības kasē ienāks 7000 latu. Eiropeiskas domāšanas piemērs — gūt peļņu no nekustamā īpašuma, šajā gadījumā, neapstrādātas un nevienam nevajadzīgas zemes.

Pēc “LAUKU AVĪZES”

 

• “Lattelekom” neto peļņa 2002. gadā bijusi tikai 21,8 miljoni latu — par 12% mazāk nekā gadu iepriekš. Ventspils tranzītbiznesa kompānijas “Ventspils nafta” peļņa pērn samazinājusies vairāk nekā 9 reizes, nokrītot līdz 2,7 miljoniem latu.

Pēc “DIENAS BIZNESA”

 

• Somijas koncerns “Consolis” (lielākais Eiropā) plāno Stopiņos uzbūvēt jaunu saliekamā dzelzsbetona konstrukciju ražotni. Ražošanu sāks jau šoruden, nākamgad plānots 8–10 miljonu eiro apgrozījums. Paredzams, ka ražotnē būs 200 darbavietu. Jau šobrīd šī somu būvkonstrukciju giganta ražojumu daļa mūsu saliekamo dzelzsbetona konstrukciju tirgū sasniedz 50%.

Pēc “DIENAS BIZNESA”  un “TEĻEGRAF”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!