• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ekonomisko sadarbību ar Vāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.10.2003., Nr. 139 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79679

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

08.10.2003., Nr. 139

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ekonomisko sadarbību ar Vāciju

Vakar, 7. oktobrī, Ministru prezidenta biedrs Ainārs Šlesers tikās ar Vācijas Federālās ekonomikas un darba lietu ministrijas parlamentāro sekretāru Reco Šlauhu. Atzīmējot, ka Vācija jau tagad ir lielākā tirdzniecības partnere un investore Latvijā, sarunas dalībnieki vienojās, ka abām valstīm jānosaka kopēju interešu jomas, lai vēl vairāk veicinātu divpusējo ekonomisko sadarbību.

Abas puses atzīmēja pozitīvo tautas nobalsošanas rezultātu par Latvijas pievienošanos Eiropas Savienībai, kas ļaus tālāk stiprināt abu valstu ekonomisko sadarbību gan divpusēji, gan Eiropas Savienības ietvaros.

R. Šlauhs, kuru vizītē Latvijā pavada 20 uzņēmēju delegācija, lai nodibinātu un stiprinātu uzņēmēju kontaktus, īpaši mazo un vidējo uzņēmumu starpā, atzinīgi novērtēja Latvijas izdevīgo ģeopolitisko situāciju un labvēlīgos nosacījumus uzņēmējdarbības vides attīstībai. Viņš gan uzsvēra, ka Latvijai par to būtu aktīvāk jāinformē un jāvairo sava publicitāte, jo uzņēmējiem sekmīgas sadarbības sākšanai arī vairāk jāiepazīst vienam otru. Viņaprāt, šim nolūkam jāizmanto tūrisma industrijas sniegtās iespējas.

Lai arī tradicionāli Latvijai sadarbība vairāk veidojas ar Vācijas ziemeļu reģioniem, parlamentārais sekretārs aicināja aktīvāk pievērsties sadarbības iespējām ar visiem Vācijas reģioniem un plašāk izmantot iespējas piedalīties Vācijā notiekošajos tirdzniecības gadatirgos.

Pārrunājot politiskā atbalsta nepieciešamību uzņēmēju kontaktu stiprināšanai, sarunā minēta gan plānotā Latvijas Attīstības aģentūras pārstāvniecības atvēršana Hamburgā, gan Vācijas-Latvijas Tirdzniecības kameras izveidošana, kā arī iespējamā Vācijas federālā ekonomikas un darba lietu ministra Volfganga Klementa vizīte Latvijā. Izskanēja priekšlikums sagatavot divpusējo Latvijas un Vācijas biznesa kontaktu atbalsta pasākumu plānu, kas varētu tikt apstiprināts augstākajā līmenī.

Sarunas gaitā pārrunāts arī atbalsts starptautiskā infrastruktūras projekta “Rail Baltica” īstenošanai, kuru atbalsta arī Eiropas Komisija, iekļaujot to Eiropas nozīmes infrastruktūras projektu prioritāšu sarakstā.

Ministru prezidenta biedrs uzsvēra, ka, lai nodrošinātu projekta ekonomisko efektivitāti, tā būtu paplašināma Krievijas un Francijas virzienā. Kā atzīmēja A.Šlesers, šī projekta būtība ir savienot divus nozīmīgus tirgus — Eiropas Savienību un Krieviju.

Apliecinot gatavību rosināt tālāku diskusiju šajā jautājumā, R. Šlauhs atzīmēja, ka Vācijā infrastruktūras un transporta sistēmu attīstība tiek uzskatīta par prioritāti un absolūtu nepieciešamību ekonomiskajai attīstībai un integrācijai, kas ir gan ekonomisks, gan politisks izaicinājums visām iesaistītajām valstīm.

Ministru prezidenta biedra birojs

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!