• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Grozījumi Konvencijā par personu aizsardzību attiecībā uz personas datu automātisko apstrādi (ETS Nr.108), atļaujot Eiropas Kopienām pievienoties. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.2003., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79829

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas un Ungārijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma papildprotokols Nr. 3

Vēl šajā numurā

14.10.2003., Nr. 142

PAR DOKUMENTU

Veids: starptautisks dokuments

Pieņemts: 15.06.1999.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 

Grozījumi Konvencijā par personu aizsardzību attiecībā uz personas datu automātisko apstrādi (ETS Nr.108), atļaujot Eiropas Kopienām pievienoties

(Pieņemti Ministru komitejā Strasbūrā 1999.gada 15.jūnijā)

 

1.pants

Konvencijas 3.panta 2., 3., un 6. punkts jālasa sekojoši:

“2. Jebkura Valsts vai Eiropas Kopienas, parakstot šo Konvenciju vai iesniedzot savu ratifikācijas, pieņemšanas, apstiprināšanas vai pievienošanās instrumentu, vai jebkurā laikā vēlāk, var iesniegt Eiropas Padomes Ģenerālsekretāram adresētu deklarāciju, norādot, ka tās:

a) neattiecinās šo Konvenciju uz noteiktām automātisko personas datu failu kategorijām, kuru saraksts ir jāiesniedz. Šajā sarakstā tās tomēr neiekļauj tādas automātisko datu failu kategorijas, kas saskaņā ar nacionālajiem normatīvajiem aktiem ir pakļautas datu aizsardzības noteikumiem. Tās attiecīgi groza šo sarakstu ar jaunu deklarāciju ikreiz, kad papildus automātisko datu failu kategorijas tiek pakļautas nacionālo normatīvo aktu datu aizsardzības noteikumiem;

b) attiecinās šo Konvenciju arī uz informāciju, kas attiecas uz personu grupām, asociācijām, fondiem, uzņēmumiem, uzņēmējsabiedrībām un jebkurām citām organizācijām, kurās tieši vai netieši ietilpst fiziskas personas, neatkarīgi no tā, vai šīs organizācijas ir juridiskas personas;

c) attiecinās šo Konvenciju arī uz personas datu failiem, kas netiek apstrādāti automātiski.

3. Jebkura Valsts vai Eiropas Kopienas, kas ir paplašinājušas šīs Konvencijas piemērošanas sfēru, iesniedzot jebkuru no iepriekšminētajām deklarācijām saskaņā ar 2.punkta b) vai c) apakšpunktu, var šādā deklarācijā norādīt, ka šāds paplašinājums attieksies tikai uz noteiktām personas datu failu kategorijām, kuru saraksts ir jāiesniedz.

6. Deklarācijas, kas minētas 2.punktā, stājas spēkā no brīža, kad Konvencija stājas spēkā attiecībā uz Valsti vai Eiropas Kopienām, kas tās iesniegusi, ja tās tikušas iesniegtas parakstīšanas vai ratifikācijas, pieņemšanas, apstiprināšanas vai pievienošanās instrumenta iesniegšanas brīdī, vai pēc trim mēnešiem, kad tās ir saņēmis Eiropas Padomes Ģenerālsekretārs, ja tās ir tikušas iesniegtas vēlāk. Šādas deklarācijas var pilnīgi vai daļēji atsaukt ar Eiropas Padomes Ģenerālsekretāram adresētu paziņojumu. Šādi atsaukumi stājas spēkā trīs mēnešus pēc minētā paziņojuma saņemšanas.”

2.pants

1. Konvencijas 20.pantā ievietot jaunu sekojoši lasāmu 3.punktu:

“Katrai Pusei ir tiesības balsot. Ikvienai Valstij, kas ir Konvencijas Puse, ir viena balss. Kas attiecas uz viņu kompetencē esošiem jautājumiem Eiropas Kopienas izmanto savas tiesības balsot un sadala balsu skaitu vienādi ar Dalībvalstu, kas ir Konvencijas Puses, skaitu un ir nodevušas savā kompetencē esošo jomu Eiropas Kopienām. Šajā gadījumā, tās Kopienu Dalībvalstis nebalso un citas dalībvalstis var balsot. Eiropas Kopienas nebalso, kad ir iesaistīts jautājums, kurš nav viņu kompetencē.”

2. Konvencijas 20.panta 3. un 4. punkts attiecīgi jāpārnumurē kā tā paša panta 4. un 5. punkts.

3.pants

Konvencijas 21.panta 2.punkts lasāms sekojoši:

“Par jebkuru priekšlikumu izdarīt grozījumus Eiropas Padomes Ģenerālsekretārs paziņo Eiropas Padomes Dalībvalstīm, Eiropas Kopienām un tām valstīm, kuras nav dalībvalstis, bet ir pievienojušās vai ir uzaicinātas pievienoties šai Konvencijai saskaņā ar 23.panta noteikumiem.”

4.pants

Konvencijas 23.pants lasāms sekojoši:

“23. pants — Valstu, kas nav Dalībvalstis vai Eiropas Kopienu pievienošanās

1. Pēc tam, kad šī Konvencija ir stājusies spēkā, Eiropas Padomes Ministru Komiteja var uzaicināt šai Konvencijai pievienoties jebkuru Valsti, kas nav Eiropas Padomes Dalībvalsts, ar lēmumu, kas pieņemts ar Eiropas Padomes Statūtu 20.d) pantā noteikto balsu vairākumu un ar to Līgumslēdzējpušu Valstu pārstāvju vienprātīgu balsojumu, kuras ir tiesīgas piedalīties komitejā.

2. Eiropas Kopienas drīkst pievienoties Konvencijai.

3. Attiecībā uz jebkuru Valsti vai Eiropas Kopienām, kas pievienojas šai Konvencijai, Konvencija stājas spēkā tā mēneša pirmajā dienā, kurš seko triju mēnešu periodam pēc dienas, kad šī Valsts deponējusi Eiropas Padomes Ģenerālsekretāram pievienošanās instrumentu.”

5.pants

Konvencijas 24.pants lasāms sekojoši:

“24.pants — Teritoriālā piemērošana

1. Jebkura Valsts vai Eiropas Kopienas, parakstot šo Konvenciju vai deponējot tās ratifikācijas, pieņemšanas, apstiprināšanas vai pievienošanās instrumentu, var norādīt teritoriju vai teritorijas, kurās šo Konvenciju piemēros.

2. Jebkura Valsts vai Eiropas Kopienas jebkurā laikā vēlāk var iesniegt Eiropas Padomes Ģenerālsekretāram adresētu deklarāciju, norādot tajā, ka paplašinās šīs Konvencijas piemērošanu attiecībā uz vēl kādu citu teritoriju, kura norādīta deklarācijā. Attiecībā uz šādu teritoriju Konvencija stājas spēkā tā mēneša pirmajā dienā, kurš seko triju mēnešu periodam pēc dienas, kad šādu deklarāciju ir saņēmis Eiropas Padomes Ģenerālsekretārs.

6. pants

Konvencijas 27.pants lasāms sekojoši:

“27.pants — Paziņojumi

Eiropas Padomes Ģenerālsekretārs informē Eiropas Padomes Dalībvalstis, Eiropas Kopienas un jebkuru šai Konvencijai pievienojušos valsti par:

a) jebkuru parakstīšanas gadījumu;

b) jebkura ratifikācijas, pieņemšanas, apstiprināšanas vai pievienošanās instrumenta deponēšanu;

c) jebkuru šīs Konvencijas spēkā stāšanās datumu saskaņā ar tās 22., 23. un 24.pantu;

d) jebkuru citu darbību, paziņojumu vai sazināšanos attiecībā uz šo Konvenciju.”

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!