• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par finansējumu Nacionālās bibliotēkas celtniecībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.10.2003., Nr. 142 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79853

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par partiju anonīmo ziedojumu naudu

Vēl šajā numurā

14.10.2003., Nr. 142

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par finansējumu Nacionālās bibliotēkas celtniecībai

Piektdien, 10.oktobrī, Finanšu ministrijā notika Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) projekta īstenošanas uzraudzības padomes sēde.

Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Lielpēters informēja padomes locekļus par iespējām piesaistīt ES struktūrfondu līdzekļus valsts vienotajam bibliotēku informatizācijas projektam. Šāda iespēja tika vērtēta kā ļoti reāla, jo šis projekts pilnībā atbilst Latvijas Attīstības plānā noteiktajām prioritātēm un veicamajiem pasākumiem, turklāt šis ir tiešām valstiskas nozīmes projekts, kas balstīts uz valsts stratēģiju šajā jomā, un arī laika ziņā projekts atbilst Latvijas iespējām sākt saņemt ES fondu līdzekļus. U.Lielpēters pauda pārliecību, ka vienotajam bibliotēku informatizācijas projektam izdosies piesaistīt ES struktūrfondu finansējumu.

Padome precizēja informatīvo ziņojumu Ministru kabinetam par LNB projekta iepriekšējo gadu finansējumu un sasniegtajiem rezultātiem. Padomes vadītājs, finanšu ministrs Valdis Dombrovskis, pauda gandarījumu, ka ziņojums ir papildināts ar būtisku informāciju un sniedz priekšstatu par paveikto LNB projekta virzīšanā un tam izlietotajām finansēm, vēl nepieciešams tikai projektēšanas izdevumu sīkāks atšifrējums, kas tiks sagatavots uz nākamo sēdi.

Padome detalizētāk izskatīja divas pozīcijas jau apstiprinātajā LNB projekta finansēšanas plānā 2003.un 2004.gadam — sadaļas par izdevumiem sabiedriskajām attiecībām un darbinieku atalgojuma apmēru. Padome kopumā atbalstīja vajadzību runāt ar sabiedrību par LNB projekta nozīmību un virzību. Savukārt par atalgojumu pozīciju uz nākamo sēdi Kultūras ministrijai vēl jāsagatavo sīkāka informācija.

Saistībā ar LNB būvniecības projekta veiksmīgu tālāku virzību ļoti būtisks ir 2004.gada budžeta projektā paredzētais konkrētais finansējums LNB 3,55 miljonu latu vērtībā — faktiski LNB būvniecība beidzot saņems reālu naudu un vairāk nekā pirms desmit gadiem pieņemtais lēmums par jaunas LNB celšanu beidzot iegūst reālas finanšu aprises.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta īstenošanas likums gan Saeimā tika pieņemts jau 2003.gada maijā un paredzēja, ka projektu finansē no valsts akciju sabiedrības “Latvijas kuģniecība” privatizācijā gūtajiem ieņēmumiem, no valsts budžeta ieņēmumiem no maksājumiem par valsts kapitāla izmantošanu, kā arī no pašvaldību, ziedojumu un dāvinājumu, tehniskās palīdzības un citiem līdzekļiem.

Taču tā tomēr bija zināmā mērā deklaratīva likuma norma, kas tikai 2004.gada budžetā ir pārvērtusies reālos latu miljonos — likumā par valsts budžetu 2004.gadam, ko valdība ir iesniegusi Saeimā, ir iekļauts atsevišķs speciāls pants, kas paredz nākamgad Gaismaspils būvei atvēlēt 3,55 miljonus latu no “Latvijas kuģniecības” privatizācijas ieņēmumiem.

Finanšu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!