• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Ārlietu ministrijā: Par Krievijas Federācijas Valsts domes 2003. gada 14. oktobra paziņojumu "Par cilvēktiesību un mazākumtautību tiesību rupjiem pārkāpumiem Latvijas Republikā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.2003., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79904

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

15.10.2003., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Ārlietu ministrijā:

Par Krievijas Federācijas Valsts domes 2003. gada 14. oktobra paziņojumu “Par cilvēktiesību un mazākumtautību tiesību rupjiem pārkāpumiem Latvijas Republikā”

Latvijas Republikas Ārlietu ministrija Krievijas Federācijas Valsts domes 2003. gada 14.oktobra paziņojumu “Par cilvēktiesību un mazākumtautību tiesību rupjiem pārkāpumiem Latvijas Republikā” uzskata kā nepieņemamu un tā saturu kā patiesībai neatbilstošu.

Izsauc nožēlu fakts, ka Krievijas valstiskās apziņas stiprināšanai, it īpaši pirms Valsts domes vēlēšanām, tiek veiktas darbības, kas kaitē labām kaimiņvalstu attiecībām.

Latvija uzskata, ka šādi nepatiesi un atkārtoti paziņojumi ir neadekvāta kaimiņvalsts reakcija uz Latvijas centieniem veidot un attīstīt cieņas pilnas un savstarpēji izdevīgas divpusējās attiecības. Tie kārtējo reizi uzskatāmi parāda Krievijas nevēlēšanos un nespēju atzīt kompetentu starptautisko organizāciju un starptautisko tiesību ekspertu pozitīvos vērtējumus par Latvijā ieviestajiem augstajiem demokrātijas un tiesiskuma standartiem. Nākas konstatēt, ka šāda Krievijas apzināta politika neveicina sabiedrības integrācijas procesu Latvijā. Diemžēl šis paziņojums kārtējo reizi parāda arī Krievijas grūtības izvērtēt savu vēsturi un pārvarēt tās atstāto mantojumu.

Krievijas retorika nevairo izredzes, ka tās attieksme pret Latviju iegūs konstruktīvāku raksturu nekā līdz šim, un ir grūti savienojama ar Krievijas deklarēto vēlmi sadarboties ar saviem Eiropas partneriem. Tomēr Latvijas Ārlietu ministrija izsaka cerību, ka nākotnē, norimstot priekšvēlēšanu kaislībām, Krievija spēs atgriezties eiropeisku attiecību gultnē.

 

LR Ārlietu ministrija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!