• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Izraēlu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.10.2003., Nr. 143 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79917

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

15.10.2003., Nr. 143

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Izraēlu

Šodien, 15.oktobrī, iekšlietu ministrs Māris Gulbis tiksies ar Izraēlas Valsts policijas ģenerālinspektora vietnieku Ichāku Aharonoviču, Izraēlas Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Gariju Korenu, Lahišas apgabala policijas priekšnieku Nisimu Moru un Izraēlas Valsts policijas atašeju Baltijas valstīs Vjačeslavu Palatņiku.

Tikšanās laikā tiks pārrunāta abu valstu iekšlietu struktūru sadarbība, kā arī precizēti jautājumi par iekšlietu ministra M. Gulbja gaidāmo vizīti Izraēlā šā gada novembrī. M.Gulbja un Iekšlietu ministrijas delegācijas darba vizīte Izraēlā tiek plānota, pamatojoties uz Izraēlas Valsts sabiedriskās drošības ministra Cahi Hanegbi ielūguma. Vizītes laikā ministri apspriedīs jautājumus, kuri saistīti ar sadarbības attīstīšanu starp Latvijas un Izraēlas tiesībsargājošajām iestādēm.

Izraēlas Valsts policijas delegācijai paredzēta tikšanās arī ar Valsts policijas priekšnieku Jāni Zaščirinski un Valsts policijas amatpersonām, Valsts robežsardzes priekšnieku Gunāru Dāboliņu un robežsardzes vadību.

Latvijas Iekšlietu ministrijas un tās pārraudzībā esošo iestāžu un Izraēlas iekšlietu sistēmas iestāžu sadarbība aizsākās 1993. gada martā, kad Izraēlā tika parakstīta savstarpējā vienošanās par abu valstu vēlmi sadarboties iekšlietu jomā.

1998. gada jūlijā tika parakstīts Latvijas Republikas valdības un Izraēlas Valsts valdības līgums par sadarbību narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru nelegālās apgrozības un izmantošanas, terorisma un citu smagu noziegumu apkarošanā. Pamatojoties uz šo līgumu, tika izstrādāta kopīgu pasākumu programma.

2003. gada aprīlī tika parakstīts Protokols par Latvijas Republikas valdības un Izraēlas Valsts valdības līguma par sadarbību narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru nelegālās apgrozības un izmantošanas, terorisma un citu smagu noziegumu apkarošanā īstenošanas kārtību 2003. un 2004. gadam.

Vakar, 14. oktobrī, Izraēlas Valsts policijas delegācija tikās ar Drošības policijas priekšnieku Jāni Reiniku un Drošības policijas amatpersonām.

Iekšlietu ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!