• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ziņu aiz ziņas, par domu aiz domas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.2003., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79961

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidents:
Vizītē par ES konstitūciju un ES ekonomisko un politisko attīstību

Vēl šajā numurā

16.10.2003., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ziņu aiz ziņas, par domu aiz domas

• Iespējams, ka mākslinieka Arta Kokņeviča kinoteātra “Rīga” reklāmas stendi pašlaik ir vienīgie ar roku darinātie Baltijas valstīs. Pagājušajā gadā tiem uzmanību pievērsa franču TV mākslas kanāls “Arte”, sagatavojot sižetu par šo unikālo parādību.

Pēc “DIENAS” pielikuma “SESTDIENA”

 

• SIA “Kokarde” direktors Arvīds Jansons: “Šeit es saskatu galveno problēmu, kas man šķiet vislielākā bēda. Mums Latvijā nav tādas vietas, kur parādīt Latvijā ražoto preci. Vai tad vietējie patērētāji un ārvalstu uzņēmēji par mums zina? Būtu nepieciešams izveidot kādreizējai Mežaparka tautsaimniecības izstādei līdzīgu vietu, kur ikviens Latvijas ražotājs varētu iznomāt platību savas produkcijas popularizēšanai”.

Pēc “DIENAS BIZNESA”

 

• Ķīniešu un japāņu tūristi augstu vērtē latviešu nacionālo kultūru — Dziesmu svētkus un citus latviskos pasākumus. Amerikāņus var sajūsmināt ar vēsturiskām vietām, piemēram, viduslaiku pilīm, senlaicīgiem alus pagrabiem un citām senatnīgām vietām, ko amerikāņi pašmājās veido mākslīgi. Itāliešus interesē nacionālā mode, dzintara izstrādājumi un Vecrīga. Vācieši apceļo Latviju, lai meklētu savus radurakstus. Somi ir iecienījuši operas izrādes, latviešu lētos dzērienus un tradicionālos ēdienus. Krievi vienmēr vēlas redzēt Jūrmalu, lietuvieši un igauņi apbraukā nacionālos parkus un apmeklē starptautiskus mūzikas un sporta pasākumus, viņi vienmēr ir labi informēti un jau iepriekš zina, ko grib redzēt. Ļoti daudzi vispirms prasa ceļu uz Krasta ielu — liekas, ka “Lido” komplekss kļūst par nacionālu vērtību.

Pēc “LAUKU AVĪZES”

 

• Bijušais Lietuvas prezidents Vlads Adamkus iecelts par UNESCO labas gribas vēstnieku. informācijas sabiedrības jautājumos. Adamku šim goda amatam izvirzīja UNESCO ģenerālsekretārs Koičiro Macuura. UNESCO ir 36 labas gribas vēstnieki visā pasaulē, tostarp slaveni kultūras, mākslas un zinātnes darbinieki, monarhi vai izcili līderi, kuru amata termiņi ir beigušies.

Pēc BNS

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!