• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par uzņēmējdarbības riska nodevas izmantojumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.2003., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79974

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.11

Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 1999.gada 10.jūnija saistošajos noteikumos Nr. 5 "Jūrmalas pilsētas teritorijas, dzīvojamo, sabiedrisko, ražošanas un citu būvju uzturēšanas un sabiedriskās kārtības saistošie noteikumi"

Vēl šajā numurā

16.10.2003., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par uzņēmējdarbības riska nodevas izmantojumu

Latvijas Darba devēju konfederācija ir satraukta par tieslietu ministra un finanšu ministra nespēju vienoties par izmaiņām likumprojektā “Par valsts budžetu 2004. gadam”, lai paredzētu Darbinieku prasījumu garantiju fonda līdzekļu atlikuma — apmēram 3,3 miljonu latu — izmantošanas iespēju 2004. gadā. Saeimas Sociālo un darba lietu komisija kā atbildīgā komisija ir atbalstījusi likumprojekta “Grozījumi likumā “Par darbinieku aizsardzību darba devēja maksātnespējas gadījumā””, kas paredz iespēju izmantot atlikušos līdzekļus nākamajā gadā, virzīšanu izskatīšanai Saeimas plenārsēdē kā steidzamu. Jautājums par izmaiņām likumprojektā “Par valsts budžetu 2004. gadam”, kas ir ļoti būtisks, lai faktiski nenotiktu no uzņēmējiem konkrētam mērķim iekasētās naudas novirzīšana neparedzētiem mērķiem, vēl nav izlemts, jo, neraugoties uz finanšu ministra Valda Dombrovska Nacionālajā trīspusējā padomē 2003. gada 10. septembrī pausto pārliecību, ka viss ir skaidrs un pašsaprotams, jautājums par līdzekļu pāriešanu nākamā gada budžetā un to izmantošanu likumā noteiktajā kārtībā nav pavirzījies, katru dienu tiek saņemta jauna informācija par divu ministru iespējamo tikšanās laiku. Situācija ir kļuvusi kritiska, jo atbilstoši valsts budžeta 2004. gadam izskatīšanas grafikam grozījumi likumā “Par darbinieku aizsardzību” steidzamības kārtībā jāpieņem jau 16. oktobrī.

Kā jau informējām iepriekš, Latvijas Darba devēju konfederācija 2003. gada 2. oktobrī sagatavoja un nosūtīja vēstuli augstākajām par valsts budžeta pieņemšanu atbildīgajām amatpersonām, paužot savas bažas par iespējamo aptuveni 3 miljonus latu lielā (precīzs atlikums būs zināms 2003. gada beigās) Darbinieku garantiju fonda līdzekļu atlikuma neieskaitīšanu nākamā gada Darbinieku garantiju fonda ieņēmumos jeb faktisku šo speciālajam mērķim paredzēto līdzekļu novirzīšanu citiem mērķiem, kas ir pretrunā ar likumu “Par darbinieku aizsardzību darba devēja maksātnespējas gadījumā” un neatbilst arī finanšu ministra izteikumiem Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes 10. septembra sēdē. Šāda situācija var izveidoties, jo pastāv neatbilstība starp Ministru kabineta 2003.gada 29.septembra ārkārtas sēdē akceptēto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par darbinieku aizsardzību darba devēja maksātnespējas gadījumā”” un likumprojektu “Par valsts budžetu 2004. gadam”.

Latvijas Darba devēju konfederācijas direkcija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!