• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par sadarbību ar Ķīnas TR tūrismā un ekonomikā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.2003., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79979

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par tirgus "Latgalīte" darbību

Vēl šajā numurā

16.10.2003., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par sadarbību ar Ķīnas TR tūrismā un ekonomikā

Otrdien, 14.oktobrī, Ekonomikas ministrijā viesojās Ķīnas Tautas Republikas Sudžou municipalitātes delegācija, lai iepazītos ar Latvijas valsts politiku tūrisma un brīvo ekonomisko zonu jomā.

Ķīnas pusi delegācijā pārstāvēja Sudžou mēra vecākā padomniece, Ārlietu biroja direktora vietnieks un nodaļas vadītājs, Kultūras biroja direktora vietnieks, industriālā parka Pilsētas plānošanas biroja viceprezidents, kā arī Ķīnas vēstnieka Latvijā padomniece ekonomikas jautājumos. Ekonomikas ministriju sarunās ar Ķīnas delegāciju pārstāvēja valsts sekretāra vietniece Ilga Preimate, Rūpniecības departamenta direktora vietniece Astrīda Burka un Tūrisma departamenta direktore A.Andriksone.

A.Andriksone iepazīstināja delegāciju ar Latvijas tūrisma institūcijām, kā arī minēja statistikas datus par tūristu plūsmu no un uz mūsu valsti. Pēdējos gados būtiski pieaudzis valsts finansiālais atbalsts nozares veicināšanai, un 2004.gadā paredzams divkāršs tūristu plūsmas pieaugums. Ķīnas delegācija izrādīja interesi arī par kultūras tūrisma attīstību Latvijā un vīzu izsniegšanas kārtību.

Ķīnas delegācija tika iepazīstināta arī ar Latvijas brīvo ekonomisko zonu darbību. EM valsts sekretāra vietniece I.Preimate uzsvēra, ka, iestājoties Eiropas Savienībā, tirdzniecības noteikumi ar Latviju būs vienlīdzīgi ar citām ES valstīm un jau tagad mūsu likumdošana ir saskaņota ar ES prasībām.

Lai veicinātu Latvijas un Ķīnas ekonomisko sadarbību, saskaņā ar 1994.gadā noslēgto tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības līgumu tika izveidota Latvijas un Ķīnas tirdzniecības un ekonomiskās sadarbības apvienotā komisija.

Ārējās tirdzniecības apgrozījums Latvijai ar Ķīnu 2003.gada sešos mēnešos bija 33,7 miljoni ASV dolāru, t.i., 0,9 % no kopējā apgrozījuma. Tirdzniecībā dominē Ķīnas preču eksports uz Latviju, kas veido 29,2 miljonus ASV dolāru. Latvija uz Ķīnu šajā laika posmā eksportēja preces 4,3 miljonu ASV dolāru vērtībā, galvenokārt mašīnas un mehānismus, transportlīdzekļus un ķīmiskās rūpniecības produkciju, savukārt no Ķīnas tiek importēti galvenokārt tekstilmateriāli un tekstilizstrādājumi, mašīnas un mehānismi, kā arī dažādas rūpniecības preces.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!