• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES un Latvijas nodokļu informācijas apmaiņas sistēmu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.10.2003., Nr. 144 https://www.vestnesis.lv/ta/id/79984

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Nīderlandes parlamenta delegāciju Latvijā

Vēl šajā numurā

16.10.2003., Nr. 144

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES un Latvijas nodokļu informācijas apmaiņas sistēmu

Otrdien, 14.oktobrī, Ministru kabinetā akceptēta sarunu procedūras piemērošana Eiropas Savienības nodokļu informācijas sistēmu adaptācijas un pilnveidošanas iepirkumam, kas nepieciešams, lai nodrošinātu Eiropas Savienības un Latvijas nodokļu informācijas apmaiņas sistēmu ieviešanu, sertificēšanu atbilstoši Eiropas Savienības prasībām un nodošanu ekspluatācijā līdz Latvijas iestāšanās brīdim Eiropas Savienībā – 2004.gada 1.maijam. Ņemot vērā Eiropas Savienības delegācijas Latvijā ieteikumus, Latvijas vajadzībām tiks adaptēta Igaunijā izstrādātā attiecīgā informācijas sistēma. Tas ļaus nodrošināt Eiropas Savienības prasībām atbilstošu nodokļu informācijas sistēmu izveidi un to savietojamību ar Eiropas Savienības pievienotās vērtības nodokļa (PVN) un akcīzes preču informācijas sistēmām. Sistēmas adaptācija un ieviešana saskaņā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) izstrādāto programmu jāpabeidz līdz 2004.gada martam.

Ņemot vērā Eiropas Savienības iekšējā tirgus komisāra Friča Bolkenšteina satraukumu par Eiropas pievienotās vērtības informācijas apmaiņas sistēmas īstenošanu Latvijā (komisāra vēstule augusta beigās LR finanšu ministram Valdim Dombrovskim), VID šā gada 22.septembrī sniedza informāciju Eiropas Komisijas Nodokļu un muitas ģenerāldirektorātam par Eiropas pievienotās vērtības informācijas apmaiņas sistēmas ieviešanas projekta norisēm un termiņiem, norādot, ka sistēmas ieviešana tiks pabeigta līdz nākamā gada martam.

14. oktobrī pieņemtais MK lēmums par sarunu procedūras piemērošanu Eiropas Savienības nodokļu informācijas sistēmu adaptācijas un pilnveidošanas iepirkumam ļaus VID norādītajos laika termiņos realizēt Eiropas Savienības normām atbilstošas nodokļu informācijas apmaiņas sistēmas ieviešanas projektu Latvijā.

VID Komunikācijas nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!